Foto: Shutterstock
Austrijā izsludināta kampaņa, kas paredz bez maksas gadu izmantot sabiedrisko transportu cilvēkiem, kuri uztetovējuši valsts vietējās dzelzceļa kartes logo "KlimaTicket" ("Klimata biļete"), vēsta ārzemju mediji.

"KlimaTicket" oficiālajā "Instagram" kontā jūlijā tika minēts par "pop-up" tetovēšanas salona pieeju vietējā mūzikas festivālā "Frequency Festival". Šajā ierakstā iekļauta infografika, kurā redzamas dažādas tetovējumu ilustrācijas, tostarp vilciena vagons ar uzrakstu "KlimaTicket".

Komentāru sadaļā daži cilvēki joko par to, ka cilvēkiem tiek lūgts neatgriezeniski mainīt savu ķermeni sabiedriskā transporta dēļ, tomēr, kā ziņo "Insider", šajā neviennozīmīgajā kampaņā līdz šim iesaistījušies seši cilvēki.

Noteikumi ir vienkārši – uztetovē uz ķermeņa dzelzceļa kartes logo un uz gadu bez maksas izmanto sabiedrisko transportu. Neierobežota brauciena biļetes cena Austrijā par sabiedrisko transportu (metro, autobuss, tramvajs, vilciens) ir 1000 eiro, ziņo "CNN Travel".

Austrijas klimata ministre Leonore Geveslere savu atbalstu kampaņai izrādījusi, apmeklējot "Frequency Festival" ar viltotu tetovējumu, kas vēstīja "Geveslere uzņemas vadību". "Telegraf" ziņo, ka ministre iestājusies par kampaņu arī nesenā TV intervijā. Viņa norāda, ka tetovējumi tiek veikti rūpīgi, tikai dienasgaismā un cilvēkiem, kas vecāki par 18 gadiem.

Tomēr ne visi politiskie spēki valstī atbalsta šādu kampaņu. Liberālās partijas pārstāve norādījusi, ka maksāt cilvēkiem par reklāmas izvietošanu uz viņu ādas ir nepieņemams ministres skatījums.

Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD) ziņo, ka autotransports ir lielākais oglekļa emisiju avots, un Austrijas valdības mērķis līdz 2024. gadam ir samazināt privāto automašīnu izmantošanu par 16 procentiem. Pirmo reizi Austrija ieviesa "KlimatTicket" 2021. gada oktobrī, lai popularizētu sabiedrisko transportu kā "klimatam draudzīgu alternatīvu motorizētajam individuālajam transportam", vēsta "Insider".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!