Foto: Shutterstock
Nogurums un alkas pēc kvalitatīva miega vairs nav jaunums mūsdienu pasaulē un tagad, kad tūrisma nozare atgūstas pēc divu gadu stagnācijas, top jauni veidi, kā piesaistīt ceļotājus. Viena no nesenākajām tendencēm ir "miega tūrisms". No gultām, kurās tiek izmantots reāllaika mākslīgais intelekts, līdz hipnoterapeitiem, CNBC apkopojis sešas viesnīcas un labbūtības kūrortus, kas pieliek pūles, lai palīdzētu saviem viesiem izgulēties.

Viesnīca "Zedwell", Londona


Divās viesnīcās "Zedwell" ir minimālisma stilā iekārtoti numuriņi, kas palīdz pilnībā atslēgties no ārpasaules – tajos nav ne elektroierīču, ne logu. Interjerā dominē dabiskais ozolkoks, telpās ir skaņas izolācija un attīrīts gaiss.

"The Cadogan", Londona


Ir vēl kāda viesnīca Londonā, kas īpaši rūpējas par savu viesu miega kvalitāti. Sadarbībā ar miega speciālistu un hipnoterapeitu Malminderu Džilu "The Cadogan" piedāvā pakalpojumu "Sleep Concierge" (no angļu valodas – "miega konsjeržs"), kurā ietilpst Džila ierakstīta meditācija, spilvenu izvēle, smaguma sega, tējas maisījums pirms gulētiešanas un smaržīgs sprejs, ko uzpūst uz spilvena. Lai saņemtu papildu palīdzību (savā numuriņā), viesi var rezervēt individuālu sesiju ar Džilu.

"Six Senses Laamu", Maldīvija


Viesi, kuri cieš no miega trūkuma, var rezervēt īpašu miega labsajūtas programmu, kas ilgst no trim līdz desmit dienām kūrortā "Six Senses Laamu". Programmas laikā tik veikti miega mērījumi, labsajūtas pārbaudes un spa procedūras, meditācija vai elpas vingrinājumi, kā arī tiek sniegti ieteikumi uzturam. Pieejamas arī jogas un ājurvēdas procedūras. Šādas kvalitatīvu miegu nodrošinošas programmas pieejamas arī atsevišķos "Six Senses" kūrortos Šveicē, Fidži, Indijā, Turcijā un Taizemē u.c.

"Park Hyatt", Ņujorka


Ņujorkas viesnīcā "Park Hyatt" ir trīs "Sleep Suites" numuriņi, kuros pieejama viedā gulta – tās matracis atskaņo nomierinošas skaņas un rāmi kustas, lai iemidzinātu viesus, un līdzīgi darbojas, lai atkal pamodinātu tos. Matrača polsteros ir mākslīgā intelekta matrica, kas pielāgojas ķermeņa kustībām. Šajos īpašajos "miega numuriņos" ir arī difuzors un relaksējošs ēterisko eļļu maisījums, kā arī ar miegu saistītu grāmatu kolekcija.

"Carillon Miami Wellness Resort", Maiami


Kūrortā "Carillon Miami Wellness Resort" tiek izmantota tehniski progresīva pieeja miega uzlabošanai, izmantojot vibrācijas un skaņas terapiju, kuras uzdevums ir sniegt nepieciešamo palīdzību pat noslogotākajiem prātiem. Papildus viedajiem matračiem (kādi pieejami arī "Park Hyatt"), kūrortā pieejama hipnoze, sālsūdens vannas terapija (ūdeni ir vairāk nekā 360 kilogrami Epsomas sāls), un futūristiska meditācijas programma "Somadome" ar krāsām un skaņām.

"Sha Wellness Clinic", Alikante, Spānija


Ar miega speciālista palīdzību šīs luksusa viesnīcas un labsajūtas klīnikas viesi var piedalīties programmā "Miega medicīna", kas ietver konsultāciju par miegu, nakts poligrāfu, nepārtrauktus pētījumus un testus, kas mēra dažādus rādītājus miega stāvoklī un dienas gaitās, piemēram, sirdsdarbības ātrumu miera stāvoklī un kustībā. Katram viesim "Sha Wellness Clinic" tiek izstrādāts labsajūtas plāns, kas ietver stresa vadības sesijas un hidroterapiju.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!