Tradicionālais Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš Doma laukumā darbu sāks jau šo sestdien, 2. decembrī, bet Pirmajā adventē – 3.decembrī – pulksten 17 notiks oficiālā tirdziņa atklāšana un Doma laukuma Ziemassvētku egles iedegšanas svētki. Kā vēsta tirdziņa pārstāvji, Ziemassvētku atmosfēra Doma laukumā valdīs līdz 2024. gada 7. janvārim, piedāvājot plašu kultūras programmu un iespēju iegādāties dāvanas.

Tirdziņu rotās tūkstošiem gaismiņu, īpašas svētku dekorācijas un skanēs Ziemassvētku mūzika, radot priecīgu un svētkiem raksturīgu noskaņu. Doma laukumā varēs apskatīt un iegādāties suvenīrus, mājražotāju un amatnieku darinājumus, kā arī baudīt dažādus ēdienus un dzērienus no vairāk nekā 80 tirgotājiem.

Latvijas amatnieku radītas dzintara rotas, adījumi, ādas izstrādājumi, koka rotaļlietas, sveces, aitādas izstrādājumi, kā arī dažādas ēdamas un dzeramas lietas – medus, kaņepju produkti, ievārījumi, mērces, sīrupi, karsti un auksti dzērieni – to visu un vēl vairāk varēšot iegādāties.

Izslāpušie un izsalkušie Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņā varēs iestiprināties gan ar tradicionāliem svētku ēdieniem un dzērieniem, piemēram, piparkūkām, pelēkajiem zirņiem, štovētiem kāpostiem un karstvīnu, gan arī arī plovu, boršču, beļģu vafelēm, pildītām pankūkām, Latvijā ražotiem dažādu augļu vīniem u.c. gardumiem. Doma laukuma sarkanajā namiņā varēs pavadīt laiku pie kamīna un baudīt
autentisku īru kafiju un citus siltos dzērienus.

Līdzīgi kā aizvadītajos gados Doma laukumā nedēļas nogalēs būs sastopams Ziemassvētku vecītis un rūķi. Tāpat varēs vizināties karuselī, nosūtīt vēstuli Ziemassvētku vecītim, klātienē apskatīt dzīvas aitiņas, kā arī doties izjādēs ar ponijiem.

Atklāšanas dienā, 3. decembrī, pulksten 17 ikviens interesents ir aicinātu uz Doma laukumu, lai piedzīvotu Rīgas lielākās eglītes maģisko iedegšanu. Pasākumā uzstāsies arī Māris Sirmais un koris
"Latvija", kā arī bērnu ansamblis "Knīpas un knauķi". Pirms tam pulksten 15 notiks ikgadējais, visai ģimenei paredzētais Ziemassvētku vecīšu skrējiens un gājiens "Santa's Fun Run and walk", kura maršruts vedīs caur Vecrīgas ielām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!