Foto: Shutterstock
"Nākamos trīs gadus biju plānojis dzīvot ļoti neparastu dzīvi, bet tagad man nav nekā," medijam CNN teica kāds pasažieris, kurš plānoja apceļot pasauli ar "Life at Sea". Bet nu grandiozais kruīzs oficiāli ir atcelts, pat neuzsākot savu ceļu.

135 valstis, 375 ostas – neticamajam trīs gadu kruīzam bija jāsākas 2023. gada 1. novembrī. Taču dažas nedēļas pirms noliktā datuma tas tika pārcelts uz 11. novembri, pēc tam – uz 30.novembri. Galu galā kruīzs atcelts pavisam, vēsta ārvalstu mediji.

Kruīzu organizējušais uzņēmums "Miray International", kam pieder "Life at Sea", atteicās sniegt plašākus komentārus, taču apsolīja visiem pasažieriem atgriezt naudu par biļetēm, kuru cenu spektrs sniedzās no 27 393 eiro (29 999 ASV dolāri) līdz 99 532 eiro (109 000 ASV dolāri).

2023. gada 1. martā "Life at Sea" sāka pieņemt rezervācijas uz pirmo trīs gadus ilgo kruīzu, kurā bija paredzēts apceļot 135 valstis. Sākotnēji tika plānots, ka garajā kruīzā pasažierus vedīs kuģis "MV Gemini", taču vēlāk uzņēmums nolēma, ka tas ir pārāk mazs šādam ceļojumam. Tā vietā "Miray International" plānoja iegādāties krietni lielāku kuģi "AIDAaura" un pārdēvēt to par "MV Lara". Galu cerēto kuģi iegādāties neizdevās, bet plānoto kruīzu nācās atcelt.

Par to, ka kruīzs tiek atcelts, pasažieriem paziņoja "Miray International" īpašnieks Vedats Ugurlu. Viņš skaidroja, ka uzņēmumam neesot pietiekami līdzekļu, lai iegādātos jaunu kuģi, bet investori atteicās atbalstīt plānoto kruīzu militāro konfliktu dēļ, kas izcēlušies Tuvajos Austrumos.

CNN ziņo, ka daudzi pasažieri jau bija ieradušies uz Stambulu, no kurienes bija jāatiet kruīza kuģim. Taču tā kā kruīzs tika atcelts, daudzi pasažieri ir nokļuvuši neapskaužamā situācijā – ir iztērēti vairāki desmiti tūkstoši eiro par ceļojumu, kas nenotiks. Daži pasažieri pat bija pārdevuši vai izīrējuši savus mājokļus, lai dotos garajā ceļojumā. Tagad viņiem atliek vien paļauties uz solītajām kompensācijām, kuru izmaksāšanas datums vēl nav zināms.

"Šobrīd ir ļoti daudz cilvēku, kuriem nav kur palikt, un dažiem kompensācija ir nepieciešama, lai vispār varētu kaut kur palikt," CNN stāstīja kāds "Life at Sea" pasažieris.

Savukārt cits pasažieris atzina, ka jūtas pievilts un, pēc viņa domām, uzņēmums nav rēķinājies, ka pasažieri ir pakārtojuši nākamos trīs gadus šim kruīzam – kruīzam, kas tika atcelts vien dažas nedēļas pirms sākuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!