Foto: Publicitātes foto
Gaismas takas, dārzi, šovi un festivāli – pēdējos gados arvien populārākas kļūst dažnedažādas gaismas atrakcijas, kas ne tikai priecē ar iespaidīgu krāšņumu, bet arī krietni patukšo ģimenes maku, jo īpaši, ja ģimene ir kupla.

Iestājoties tumšajiem ziemas vakariem, gluži kā uz burvja mājienu, uzrodas pasaku takas un meži, kur var aplūkot gaismu virtenes, figūras un dažādas instalācijas, vienlaikus baudot karstu dzērienu un ģimenes kopā būšanu. Tikai, atšķirībā no Rīgas centrā un citās pilsētās apskatāmajiem Ziemassvētku rotājumiem, šie gaismas festivāli prasa ieejas maksu un nemaz tik mazu.

Piemēram, lai apskatītu pastaigu taku "Ziemas Gaismas dārzs. Trejdeviņi." Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā, ģimenei, kurā ir divi pieaugušie un divi bērni, būs jāšķiras apmēram no 36 eiro. "Pirmo biļešu cena iepriekšpārdošanā – pieaugušajiem no 12 eiro, bērniem – no 6 eiro. Zīdaiņiem ratos vai ragavās ieeja bez maksas," informē pasākuma organizatori. Jāņem vērā, ka lētākās biļetes bija jāpērk laikus, tāpēc šobrīd reālas cenas ir 13 eiro pieaugušajiem un 6,50 bērniem.

Līdzīgas biļešu cenas ir arī uz izreklamēto "Gaismas Dārza" izstādi "Sniegbaltīte" Mežaparkā, kas esot viens no lielākajiem gaismas festivāliem Baltijā. Šeit ieejas biļešu cenas atkarīgas ne tikai no vecuma, bet arī apmeklējuma dienas. Tā, piemēram, parastā biļete pieaugušajam no pirmdienas līdz ceturtdienai maksā 12 eiro, bet no piektdienas līdz svētdienai 15 eiro. Bērniem attiecīgi – 10 un 13 eiro. Savukārt bērniem, kuri augumā mazāki pat 1 metru, ieeja par brīvu. Uz "Gaismas dārzu" var iegādāties arī sezonas biļeti, kura pieaugušajiem maksā 28 eiro, bērniem – 23.

View this post on Instagram

A post shared by @gardenoflights.latvija

Biļešu cenas būtiski neatšķiras arī ikgadējajā Pakrojas muižas gaismu festivālā, kas šogad veltīts kosmosa tēmai. Festivāla apmeklējums ģimenei ar diviem bērniem izmaksās 52 eiro. Atšķirībā no vietējiem festivāliem, Pakrojas muižā tiek piemērota atlaide ne tikai skolēniem, pensionāriem un invalīdiem, bet arī trīs un četru cilvēku grupām. Piemēram, trīs cilvēku grupai apmeklējums maksās 41 eiro, bet četriem – 52. Nedaudz dārgāk sanāk pirkt individuālās biļetes. Ja pērk individuāli, tad pieaugušajiem ieejas biļete maksā 16 eiro, bet skolēniem, studentiem, pensionāriem un invalīdiem – 12 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!