Foto: Ginta Zīverte

20. janvārī Livonijas ordeņa Sigulda pilī tika aizvadīts lielākais Siguldas gastronomijas festivāls "Ziemas garšu svinēšana". Teju 6000 cilvēku bija sapulcējušies izbaudīt skaisto dienu – viņi nogaršoja Rīgas-Gaujas reģiona šefpavāru uz uguns gatavotās maltītes.

Šogad ziemas izaicinājums notika jau sesto reizi, tajā zvaigzni – bieti – savās ēdienkartēs iekļāva astoņi atzītākie reģiona restorāni: "Entresol", "Ferma", "Kungu Rija", "Mālpils muižas restorāns", "Hotel Sigulda" restorāns, gastrogrilbārs "Kokos", "Mr. Biskvīts" un "Bīriņu pils restorāns".

Restorānu piedāvājums priecēja apmeklētāju garšu kārpiņas ar aizraujošiem garšu salikumiem un izdomas bagātiem ēdieniem. Uzkodās varēja baudīt lašmaizītes ar mārrutku krēmu un dzērveņu kandžu, kā arī silto ziemas pīrāgu izlasi ar visdažādākajiem pildījumiem. Bija plašs zupu piedāvājums un neizpalika vēdera prieki arī tiem, kam garšo jūras veltes. Padomāts tika arī par veģetāriešiem, piedāvājot dažādus gardus ēdienus, kuros galveno lomu spēlē dārzeņi.

Savukārt saldummīļi varēja mieloties ar sēnīti, šokolādes mussu un magonēm, mīklas bumbiņām siltā vaniļas mērcē, pildītām ar biešu ievārījumu, siera kūku ķiršu mērcē, uz oglēm gatavotu ābolu ar marcipānu un biešu-kastaņu saldējumu, karstu šokolādi ar putukrējumu, latgaļu kļockām, grilētu lauku torti, kā arī cepamo desertu lieliem un maziem.

Visas dienas garumā sildīties varēja ar karstiem alkoholiskajiem un bezalkoholiskajiem dzērieniem. Bija iespējams nobaudīt arī novada vietējo ražotāju dzērienus.

Apmeklētājiem bija iespēja savu enerģiju veltīt Ukrainas atbalstam. Ikviens varēja iesaistīties maskēšanās tīklu gatavošanā Ukrainas aizstāvjiem, apskatīt frontē ievainoto evakuācijai sagatavotu auto, kā arī ziedot Ukrainas atbalstam.

Par svētku noskaņu parūpējās pasākuma vadītājs un dzīves garšu pazinējs Valters Krauze, vitālā etno-popa grupa "Tautumeitas", muzikālo resgaļu banda "Rahu The Fool" un dīdžejs Edgars Bercis. Aktivitātes gan maziem, gan lieliem bija sarūpējuši izcilie ledus meistari. Starp citu, tieši no viņu gatavotā ledus seifa festivāla noslēgumā tika izkalts nākamā gada īpašais produkts – avene.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!