Foto: Personīgais arhīvs

"Lai atkoptos fiziski, vajadzēja četras dienas. Emocionāli – negribēju pat atskatīties uz tām šausmām. Kaut ko tik traku dzīvē es vēl nebiju darījis. Saprotu, kāpēc neviens iepriekš to nebija izdarījis. Tas ir tuvu neiespējamajam," par piedzīvoto ceļā uz Ginesa rekordu stāsta Krišjānis Ratiniks. Viņš 24 stundu laikā ar velosipēdu apmeklēja deviņas valstis un nobrauca 715 kilometrus.

Nē. Ginesa rekordu grāmatu pirms 20 gadiem ģimenei uzdāvināja draugi. Man kā bērnam interesēja pašķirstīt. Nekad nebija domas – es tur varētu būt. Tad manā redzeslaukā nonāca šāds rekords – "visvairāk valstu, ko 24 stundu laikā var apceļot ar velosipēdu". Tajā brīdī bija sešas. Domāju – bāc, esmu bijis piecās, varētu uzzīmēt maršrutu septiņām valstīm. Izplānoju, bet nebija iespējas realizēt.

Pagāja gads, un kāds bija nobraucis septiņas valstis. Sēdēju un domāju jaunu maršrutu astoņām valstīm. Atkal paiet gadi, un nejauši izlasu – jauns rekords ar astoņām valstīm sasniegts. Tad sapratu, ka jāķeras pie desmitnieka. Bet tas tehniski un fiziski nav iespējams – pārāk gara distance. Izveidoju maršrutu deviņām valstīm. Tas nebija ļoti apzināts mērķis, ka man jābūt tajā Ginesa rekordu grāmatā, bet es gribēju būt pirmais cilvēks, kurš to ir izdarījis.

Kā notika plānošana?

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!