Foto: Privātais arhīvs
Dzīvot viscaur vegāniski – šo izteikumu var pilnībā attiecināt uz māsām Mārīti un Alisi jeb "Fit Vegan Sisters", kuras jau vairākus gadus teikušas "nē" dzīvnieku valsts produktiem savu vajadzību un vēlmju apmierināšanai. Abas vienā balsī teic – ievērojot vegānisku dzīvesveidu, sākušas justies laimīgākas, uzsverot, ka vegānisks uzturs dod labumu vien tad, ja ir pārdomāts un sabalansēts.

Mārīte ir vecākā māsa, kura uz pastāvīgu dzīvi Latvijā atgriezusies tikai šī gada maijā – pirms tad četri gadi pavadīti ceļojot un septiņi – dzīvojot Londonā. Viņa teic, ka Anglijā ikdiena esot bijusi ļoti labi saplānota un sakārtota, taču iekšēji bijusi sajūta, ka esošais tomēr nevar būt viss, ko dzīve sniedz, tāpēc nolēmusi sakrāt naudu un ceļot. Četru gadu laikā viņa dzīvojusi dažādās pasaules vietās, piemēram, Taizemē un Amerikas Savienotajās Valstīs. "Tagad gan esmu atgriezusies Latvijā uz palikšanu, atradusi darbu, paralēli vadu jogas nodarbības un iesaistos dažāda veida projektu veidošanā."

Arī Alisei pasaule nav sveša – pēc vidusskolas absolvēšanas viņa devusies "apostīt" Anglijas gaisu, tomēr sapratusi, ka grib dzīvot Latvijā. "Tas arī bija brīdis, kad pievērsos vegānismam un sāku kaut ko darīt ar savu dzīvi. Man nav augstākās izglītības, pirms tam strādāju apģērbu veikalā, un tajā brīdī sapratu – kaut kas ir jāmaina. Sāku ar savu dzīvesveidu." Kā atklāj Alise, vegānisms viņas dzīvi teju vai apgriezis kājām gaisā, jo caur to arī iepazinusies ar savu vīru.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!