Foto: Linda Lauva

Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) psihosomatiskās medicīnas un psihoterapijas klīnikas ārste – rezidente Madara Pumpure ir rīdziniece, kurai no bērna kājas interesējis cilvēks. Viņai vienmēr paticis būt darbībā. Jau no mazotnes bijusi ieinteresēta kultūras virzienā – teātra pulciņš, tautas dejas, dziedāšana, zīmēšana, vieglatlētika. Paticis arī fotografēt, tāpēc apmeklējusi foto pulciņu, un nu jau šī nodarbošanās pāraugusi profesionālā līmenī. Madara, kas gandrīz gadu ir mamma meitiņai, ar pārdomām un ieteikumiem dalās "Instagram" kontā "Sakārto sevi", kas veidots ar mērķi izglītot sabiedrību par emocionālu veselību.

Ceļā uz mērķi


Lai arī jau no bērnības Madarai interesējis, kā strādā cilvēka prāts, viņa nekad nebija plānojusi kļūt par psihoterapeiti. Skolas gaitās iecienīta bijusi matemātika, bioloģija un vizuālā māksla.

Apsverot dažādu studiju virzienu izvēli, Madara sev uzdeva jautājumu: "Kā es varu iet studēt cilvēka prātu, ja nesaprotu, kā strādā cilvēka organisms?" stāsta topošā psihoterapeite. "Psihe un tās darbība ir daļa no organisma kopējās fizioloģijas. Jāsaprot procesi, kas notiek cilvēkā, lai paraudzītos uz to kā kopumu." Pēc ilgām pārdomām par profesijas izvēli Madara nolēma, ka mācīsies par ārstu – profesiju, kas ir ļoti praktiska un kurā vēlāk var izvēlēties specializāciju.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!