Sarakstes "OnlyFans" var kļūt par attiecību surogātu – vienu no riskiem, patērējot erotiska rakstura saturu virtuālā vidē, min psiholoģe Diāna Zande. Par to, kādās situācijās šāda veida satura radīšana vai patērēšana var būt neveselīga, eksperte stāsta raidījumā "Par TO pašu".

Pilns raidījuma "300 eiro par bildi ar pēdām – cik viegli pelnīt ar "OnlyFans"?" ieraksts noskatāms "Delfi" satura abonentiem šeit.

Diāna Zande, runājot par sievietēm, kas publicē savus foto un prātā it kā sevi disociē (neuztver sevi un savu ķermeni kā vienotu veselumu), uzsver, ka tas nav veselīgi. "Tad es esmu disociējusies no sevis, nevis – jā, tas ir mans lēmums un es to vēlos darīt, un es saprotu, ko es daru. Nevis – ar mani tas nenotiek. Pie izvarošanas ir disociācija. Tas notika tikai ar manu ķermeni – tā ir klasika, ko sievietes saka."

Speciāliste vairākkārt uzsver, ka ir ļoti svarīgi, ka sieviete pilnībā saprot, ko viņa dara. Sievietei jābūt gatavai tam, ka erotiska satura veidošana un publicēšana var būt ļoti laba pieredze, bet tā var ietvert arī "komplektu". Ne vienmēr viss būs skaisti un rožaini. "Es esmu pilnībā, ar to, ko es daru" – vajadzīgo domāšanas veidu ieskicē psiholoģe.

Tāpat Zande norāda, ka problemātiska šāda satura patērēšana ir vīriešiem, kas nespēj izveidot attiecības. "Un patiesībā tādu cilvēku ir ļoti daudz. Un es domāju, ka viņu ir arvien vairāk, jo mēs arvien vairāk esam attālinātajās attiecībās," saka psiholoģe, "šie vīrieši arī savā ziņā ir sevi tā kā nodalījuši no reālām attiecībām, un šis ir tāds kā surogāts."

Šādā gadījumā erotiska satura patērēšanu nevar uzskatīt par veselīgu. Var būt ļoti daudz atšķirīgu mērķu, kāpēc vīrietis patērē šāda veida saturu. "Var būt, ka viņš šādā veidā piepilda sevi un ir apmierināts, un dzīvo tālāk, bet var būt, ka viņš šādā veidā attīsta kaut kādu savu disfunkciju."

Pilns raidījuma "300 eiro par bildi ar pēdām – cik viegli pelnīt ar "OnlyFans"?" ieraksts noskatāms "Delfi" satura abonentiem šeit.

Raidījumā satura veidotāja Laura stāsta, kāda ir ikdiena, ja "OnlyFans" ir galvenais ienākumu avots. Savā pieredzē un iespaidos dalās arī digitālā satura veidotāja Dzintra Ozolniece un sociālo tīklu mārketinga eksperte Laura Hiragana. Dzintra kopā ar psiholoģi Diānu Zandi apsprieda arī jautājumus par to, kādi varētu būt riski un ieguvumi seksuāla rakstura satura publicēšanai interneta vidē un kuros gadījumos to var uzskatīt par veselīgu seksualitātes izpausmi.

Raidījumu klausies arī "Spotify" un "Apple" platformās!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!