Vai tiešām vibratori pastiprina orgasmu, palīdz atrast G-punktu un padarīt seksu brīnišķīgāku un dēkaināku? Dīvainā kārtā, tie tika radīti kā medicīnisks līdzeklis histērijas ārstēšanai.
Daži vīrieši jūtas pilnīgi nepiespiesti, ja vibratori tiek izmantoti mīlēšanās procesā. Citi vīrieši tos pērk kā dāvanu savām partnerēm, lai viņām nav jāskumst atšķirtības laikā. Bet vēl citi vīrieši nekad nav pārvarējuši bailes no seksa rotaļlietām.

Meitenes labākais draudziņš?

Vibratoriem ir dažas neapšaubāmas priekšrocības. Tie nekad nepagurst, nerunā visādas muļķības, lai dabūtu tevi gultā, neaizmieg tieši 23 sekundes pēc beigšanas. Tie vienmēr ir pa rokai, kad tu tos gribi, un nav, kad negribi. Tie spēj tev sniegt tik orgasmu, cik vien vēlies.

Vibratoriem var būt liela loma dažu sieviešu seksuālajā izglītībā: tie var likt sievietei uzzināt, kas ir orgasms un kā to panākt. Masturbēšana nešķiet dabiska visiem; dažām sievietēm šķiet riebīga doma par pieskaršanos sev. Kāda sieviete diskusiju forumā atzinās, ka šī doma viņai šķiet atbaidoša. Viņa paļāvās uz sava drauga spējām, kas bija nevainojami, kamēr viņai šāds draugs bija, bet kļuva nepanesami, kad nebija.

Ir daudz sieviešu, kas nekad nav izjutušas orgasmu ne ar vienu. Dažas saka, ka viņām patīk sekss un viņas gūst prieku no tiešas kairināšanas, bet nekad netiek līdz orgasmam. Šādām sievietēm vibrators varētu būt lielisks atklājums.

Ja tu vēl neesi tās iepazinusi, tad orientēšanās savās apakšējās ķermeņa daļās varētu būt tikpat sarežģīta kā pusauga zēnam, kurš izdzēris trīs pudeles alus. Vibratori to visu ievērojami atvieglo: vienkārši ieslēdz un lieto tur, kur šķiet labi.

Orgasma sniedzējs

Dažas sievietes apgalvo, ka vibratoru lietošana viņām ir palīdzējušas atrast G-punktu, un šajās zināšanās viņas bija priecīgas padalīties arī ar saviem partneriem. Citas atzīst, ka ir iemācījušās sasniegt orgasmus pēc pašas vēlēšanās, praktizējoties ar savu mehānisko draudziņu.

Vibratoru medicīniskā vēsture

Likteņa ironija - daži vīrieši baidās pat no domas, ka viņu partneres varētu lietot seksa rotaļlietas, lai gan sākotnēji vibratori bija iecerēti tieši vīriešu ērtībām. Elektriskais vibrators tika izgudrots 19.gadsimta 20. gados, lai atvieglotu to sieviešu ārstēšanu, kurām bija diagnosticēta histērija. Līdz ar to ārsti varēja pieņemt vairāk pacienšu un vairāk arī nopelnīt.

Histērija

Histērija, kas burtiskā tulkojumā nozīmē "dzemdes slimība", ir psiholoģiski traucējumi ar plaša spektra simptomiem, tostarp nemieru un bezmiegu. Pirmie to definēja senie grieķi pirms vairāk nekā 2500 gadiem. Viņi uzskatīja, ka histēriju rada nepietiekams seksuālais apmierinājums, un Hipokrāts pats ieteica sirdzējai ārējo dzimumorgānu masāžu, stimulējot tā dēvēto "histērisko paroksismu".

Šāds ārstēšanas veids bija populārs līdz pat 20.gadsimta sākumam, bet "histērisko paroksismu" atzina par klitorālo orgasmu tikai 50. gados. Ārstiem nepatika laikietilpīgais un neparedzamais pienākums novest pacientes līdz orgasmam (jābrīnās gan, kāpēc?), raksta Reičela P. Meinesa savā grāmatā "Orgasma tehnoloģija: histērija, vibrators un sievietes seksuālais apmierinājums".

Līdz ar elektrības izgudrošanu parādījās arī mehāniskas ierīces, kas samazināja apmēram stundu ilgo ārstēšanas seansu, kas prasīja lielas pūles, līdz piecām vai desmit minūtēm, liecina gadsimtu mijas ārsta atmiņas. Tehnoloģija un dizains kopš tā laika ir būtiski attīstījušies. Internetā var iegādāties bezgalīgi daudz dažādu vibratoru un citas seksa rotaļlietas.

Vibratori var stimulēt spēcīgus orgasmus, bet nekas nespēs aizstāt cilvēciskas attiecības. Ja tavs vīrietis sāk nervozēt par tavu aizraušanos ar lateksa draudziņu, atgādini viņam, ka tas nekad nevarēs tevi apskaut. Vai atbrīvojies no šiem niekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!