Lasītāja raksta: "Man draudzenei tāda problēma – viņas jaunais draugs ir tik ļoti viņā iemīlējies, tik ļoti pārņemts, ka viņam rodas problēmas ar erekciju. Vai tiešām fakts, ka vīrietis ir iemīlējies sievietē, var būt iemesls erekcijas problēmām? Un ko iesākt?"
Arturs Šulcs
,
seksologs un pārmaiņu treneris

Tas parāda tikai to, kas vīrietim ir apziņā: bailes, nedrošība no saskarsmes. Jautājums - no kā ir bailes? No sievietes grūtniecības, no atbildības, no tā, ka neizdosies. Vīrietis acīmredzot mīl, bet tai pašā laikā baidās. Viņam svarīgi izprast pašam sevi, savukārt sievietei nevajadzētu nobiedēt partneri vēl vairāk, bet mēģināt nomierināt. Nav jau sacensības, kur par katru cenu jāsasniedz mērķis - dzimumakts. Var pagulēt blakus un mierīgi paglāstīties, vīrietim pamīļot sievieti ar lūpām, pirkstiem. Kad pāries spriedze, visam vajadzētu nokārtoties.

Vīrieši ir fallocentriski - viņi nemitīgi uztraucas: stāvēs, nestāvēs? Vai viņš ir vesels, slims? Vīrietis vismaz sešas, septiņas reizes dienā čurājot apskatās - vai tur lejā viss ir kārtībā? Notiek identificēšanās ar savu locekli, un tas var radīt milzu trauksmi. Īpaši tad, ja vīrietim nav lielas pieredzes, ja kāda sieviete iepriekš viņu atstūmusi vai noniecinājusi. Pie speciālista jākonsultējas, ja vīrietim neizdodas pārvarēt trauksmi un veikt dzimumaktu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!