Foto: PantherMedia/Scanpix
Vairākums veiksmīgo attiecību izveidot nav viegli. Lai iepazītu otru cilvēku, jāvelta pūles, un tikai tad kļūs skaidrs, vai jums nākotne kā pārim. Reizēm plaukstošajām jūtām ceļā stājas attālums vai citi apstākļi, vēsta žurnāls "Psychology Today:.

Citreiz brīdinošas pazīmes skatāmas jau no paša sākuma. Lai gan ir praktiski neiespējami atrast cilvēki, kurš ir ideāli piemērots tieši tev itin visā, jāņem vērā daži būtiski fakti, kas ļauj secināt, ka cilvēks nav tev piemērots.

Iecerētais turpina flirtēt ar citām sievietēm


Foto: Shutterstock

Ja esi nolēmusi, ka šīs attiecības varētu izvērsties par kaut ko vairāk nekā patīkamu flirtu vai retām tikšanās reizēm, nevienam no jums nevajadzētu aktīvi flirtēt ar citiem.

Turi acis vaļā, ja ievēro, ka tev iepaticies vīrietis flirtē ar citām, smejas un pievērš tām uzmanību, tādējādi parādot, ka neuzskata tevi par īsto un vienīgo. Ja tu gribi, lai apkārtējie zina par jūsu attiecībām, bet viņš dara visu, lai no tā izvairīties, labāk šo sakaru neturpini.

Mājās laba gana, sabiedrībā - nē


Foto: PantherMedia/Scanpix

Ja gadās nejauši satikt tava iecerētā vīrieša draugu grupiņu sabiedriskā vietā un viņš tevi iepazīstina kā ar "paziņu?" Tā nav laba zīme jūsu attiecībām, kas jāuztver kā sarkans brīdinājuma signāls.

Cilvēkam, ar kuru esi kopā, vajadzētu ar tevi lepoties, priecāties, ka jūs redz kopā un vēlēties iepazīstināt ar savu ģimeni un draugiem. Ja tavu esamību glabā noslēpumā, pienācis laiks atrast kādu, kas tevi novērtē un nebaidās to izrādīt.

Paslīdēja kāja...


Foto: PantherMedia/Scanpix

Krāpšana noteikti ir sarkanā gaisma, bet dažiem krāpniekiem izdodas iekarot sievietes sirdi. Saņemies un parādi raksturu, kad krāpnieks lūdzas tavu piedošanu.

Atceries, ka viņš ir sagrāvis tavu uzticēšanos, pazemojis tevi, melojis un ievainojis tavu sirdi. Vairākumā gadījumā krāpšana ir nepiedodams pārkāpums. Pamet šādu cilvēku vai arī nāksies mocīties ar neuzticamu partneri.

Melo, ka ausis kust

Foto: Shutterstock

Sākt attiecības ar meliem vienmēr ir slikta zīme. Ja tu pieķer savu iespējamo partneri melos, labāk tūlīt pat viņu atstāj. Pat ja meli ir sīki vai šķiet nenozīmīgi, skatot situāciju kopumā, nākotnē tie draud ar lielākām problēmām.

Cilvēks, kurš melo sīkumos, neteiks taisnību arī nopietnās lietās. Pasargā sevi no problēmām mēģināt izprast, kad viņš ir patiess un kad - ne, vienkārši pārtraucot šīs attiecības.

Vīrietis sevi vienmēr liek pirmajā vietā


Lieliski, ja cilvēkam ir hobiji un intereses ārpus attiecībām, bet ja tavs iespējamais draugs pastāvīgi atstāj tev otro vietu savā dzīvē, ir laiks skatīties pēc cita kandidāta.

Cilvēks, kas tev nepiešķir galveno lomu attiecību sākumposmā, šo ieradumu nemainīs arī vēlāk. Tāpēc labāk nemaz neuzsākt nopietnākas attiecības, ja tev parasti patīk pavadīt daudz laika kopā ar partneri.

Palūdz vīrietim padomāt par kompromisu, lai jūs varētu pavadīt kopā vairāk laika, pirms pieņemt galīgo lēmumu šķirties. Citādi, iespējams, viņš nemaz neuzzinās, ka tev pietrūkst viņa sabiedrības.

Problēmas ar alkoholu un narkotikām


Foto: PantherMedia/Scanpix

Atkarību izraisošas vielas var būt viltīga problēma. Lai gan tev var būt sajūta, ka pamest kādu atkarīgo ir slikti, tas var būt labākais risinājums jums abiem. Šim cilvēkam ir nepieciešama palīdzība, bet tu neesi atbildīga par to, lai uzņemtos šo izaicinājumu.

Attiecības ar cilvēku, kurš cieš no kādas atkarības, attiecībās rada nopietnu spriedzi. Tas var emocionāli un psiholoģiski bīstami. Šajā gadījumā vajadzīgs profesionālis.

Nozust tālēs zilajās


Foto: PantherMedia/Scanpix

Ja tu ar kādu pastāvīgi satiecies, it tikai normāli, ja šis vīrietis tev pasaka, kad nebūs sasniedzams vai dosies uz ārzemēm uz ilgāku laiku. Vai nu tas būtu atvaļinājums, komandējums vai kāds cits svarīgs brauciens, tev ir tiesības zināt, ka kādu laiku paliksi viena.

Cilvēks, kurš uz nedēļu vai divām pazūd, neko nepaskaidrojot, nav tavu jūtu un laika vērts.

Kontroles mašīna rūc

Foto: PantherMedia/Scanpix

Ja tavs draugs pastāvīgi cenšas ietekmēt tavu uzvedību vai mācīt "kā jārīkojas pareizi", arī tā ir slikta zīme. Veselīgas attiecības veido divi cilvēki, kas bauda savstarpēju vienlīdzību, nevis vienam jājūtas pārākam un nemitīgi jāpārmet otram.

Šāds cilvēks mēģinās pārņemt kontroli pār tavu dzīvi vai vienkārši gribēs visu tikai pašu labāko. Lai kāds būtu iemesls, attiecības nebūs daudzsološas, ja tu nejutīsies tajā vienlīdzīga par partneri.

Dūrei ir vara


Foto: PantherMedia/Scanpix

Vardarbība nav pieņemama nekādā - ne vārdiskā, ne fiziskā formā. Ikvienam ir tiesības attiecībās justies droši, ērti un nebaidoties no fiziskas vai emocionālas vardarbības.

Vardarbība ir nopietns sarkanais signāls, un to nekādā gadījumā nedrīkst paciest.

Cilvēks, kurš nespēj kontrolēt savu agresiju, vēlāk kļūs vēl vardarbīgāks, tāpēc šādas attiecības ir nekavējoties jāizbeidz.

Darbs nav zaķis - neaizbēgs


Foto: PantherMedia/Scanpix

Lai gan ir svarīgi būt saprotošai, ja vīrietis kādu laiku nespēj atrast darbu vai viņa finansiālā situācija ir nestabila, veidot attiecības ar cilvēku, kurš ir bezdarbnieks, dzīvo mājās vai grimst parādos, var būt problemātiski.

Ja vīrietis aktīvi izsūta CV, dodas uz darba intervijām un meklē jaunu darbavietu vai aktīvi cenšas atrisināt savas parādu problēmas, varētu izdarīt izņēmumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!