Foto: stock.xchng
Kāds vīrietis sirds lēkmes rezultātā cieš no retas saslimšanas, kas liek piedzīvot orgasmam raksturīgas sajūtas, klausoties leģendāro Džeimsa Bonda filmu tituldziesmu, kā arī virkni citu dīvainu parādību, vēstī "Daily Mail".

Tāpat piedzīvotā sirds lēkme radījusi citas neparastas sekas, mainot garšas, ožas un dzirdes maņu ierasto specifiku. Piemēram, neilgi pēc atveseļošanās no sirds lēkmes četrdesmit piecus gadus vecais vīrietis, kas medijiem neatklāj savu identitāti, sapratis, ka noteiktas formas un zilas krāsas burti rada nelabumu.

Savukārt mūzikas klausīšanās nu ir ievērojami mainījusi vīrieša dzīvi – saklausot instrumentālo skaņdarbu nianses viņu pārņem orgasmam raksturīgas izjūtas. Pirmo reizi tas noticis Pekinas Olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā.

"Skatoties Olimpisko spēļu atklāšanu televīzijā, manī radās sajūta, ka esmu stadionā un jūtu no pūļa nākošo karstumu uz savas ādas. Tas mani izbiedēja, un šķita, ka jūku prātā," atminas vīrietis.

Konsultējoties ar neirologiem, vīrietim tika atklāts rets sindroms, kas radies sirds lēkmes rezultātā un liek savstarpēji pārklāties maņu uztvertajiem signāliem, kā rezultātā slimniekam šķiet, ka viņš spēj sataustīt skaņu un izgaršot krāsu.

Slimības rezultātā novērotas arī citas interesantas parādības – vīrietis pastāvīgi jūt kāri pēc avenēm, jo viņam šķiet, ka tās garšo kā noteikta toņa zilā krāsa.

Sindroms atklāts vien četriem procentiem pasaules iedzīvotāju un krietni biežāk sastopams sieviešu vidū. No tā nereti cietuši arī slaveni cilvēki, piemēram, aktrise Merilina Monro, mūziķe Mērija Džei Blaidža, kā arī mākslinieki Hadinskis un Hoknijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!