Foto: PantherMedia/Scanpix
Mēdz teikt, ka attālums patiesi spēcīgas jūtas padara vēl stiprākas, un šo uzskatu patiešām apstiprinājis nesen veikts pētījums, vēstī "Daily Mail".

Žurnālā "Sekss un laulību terapija" publicētajā pētījumā analizētas 717 cilvēku attiecības, kuru starpā valda attālums, un 425 savienības, kurās mīlētāji atrodas viens otram ģeogrāfiski tuvu, tādējādi nosakot šo divu attiecību veidu kvalitāti.

Rezultātā Amerikas pētnieki atklājuši, ka attālums attiecībās patiesībā ievieš vairāk intimitātes, komunikācijas un apmierinājuma.

Minētie secinājumi iegūti, pētījuma dalībniekiem aizpildot dažādas anketas un atbildot uz jautājumiem, lai raksturotu savas attiecības. Tāpat anketās norādīta informācija par pāru seksuālajām attiecībām, stresa līmeni, nomāktību un depresiju, kā arī respondenti fiksējuši savas sajūtas pēdējā mēneša laikā.

Rezultātā arī noskaidrots, ka attiecības krietni vairāk ietekmē tas, kā pāris vērtē to ilgtspēju nākotnē, nevis konkrētajā brīdī piedzīvotais, tādējādi secinot, ka attiecības no attāluma patiesi ir iespējamas un pāra savienībai nekaitē, ja vien šāds dzīves modelis netiek piekopts ilgtermiņā.

"Attiecības no distances cilvēkiem liek strādāt pie to pamatvērtību kopšanas, ko cilvēki, kuri atrodas viens otram ģeogrāfiski tuvāk, visbiežāk uzskata par pašsaprotamu un nenovērtē," komentē pētījuma vadītāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!