Foto: Shutterstock

Valentīndiena ir teju klāt un, lai gan aptaujā par tās svinēšanu noskaidrojām, ka lielākoties šos svētkus īpaši neatzīmējam (33,1 procents mīlestību vēlas izrādīt visu gadu), gandrīz tikpat liela daļa no mums (30,3 procenti aptaujas dalībnieku no 1289), tomēr priecājas par lieku svētku dienu).

Tā nu aicinājām savas lasītājas iesūtīt idejas, kā mīļoto cilvēku pārsteigt svētkos, un saņemtos ieteikumus apkopojām. Iespējams, tie noderēs arī tev, iedvesmojoties rītdienas pavadīšanai, vai arī, ja šos svētkus tomēr boikotēsi, iepazīsties ar idejām, ko var pielietot gan dzimšanas, gan vārda dienās un citos mīļotajam cilvēkam īpašos datumos!

  • Domāju, ka nekā nepārsteigšu. Mēs nekad Valentīndienu īpaši nesvinam. Varbūt pasmejamies par šo "tradīciju" un pagatavojam kādas īpašākas vakariņas, vai arī aizejam kaut kur paēst. Šoreiz tā ir sestdiena, varbūt kaut kas foršāks sanāks, bet brīvdienās jau tāpat bieži vien sanāk kaut kur aizbraukt.
  • Man tā īsti prātā nenāk, ka es būtu kaut ko speciāli pirkusi, lai mīļoto šajā dienā apdāvinātu. Parasti uztaisu svētku vakariņas, pavakariņojam sveču gaismā un pavadām romantisku vakaru. No vīrieša gan puķes saņemu vienmēr.
  • Šogad draugam dāvināšu "Mercedes" mašīnas modeļa figūriņu, jo viņam ir divas mīlestības – es un "mersītis" - (viņa pirmā automašīna), ko, tā kā iegādājāmies jaunāku auto, nācās pārdot. Zinu, ka, kaut arī jaunā mašīna ir labāka un jaunāka, draugs tāpat reizēm mēdz skumt pēc "mersīša".
  • Šogad dāvanā domāju uzdāvināt bikšu siksnu, pagājušo gadu dāvināju mūsu bilžu kolāžu rāmītī. Tā kā viņam patīk gan praktiskas, gan romantiskas dāvanas, cenšos to ievērot, plānojot viņam veltītos pārsteigumus.
  • Šobrīd esam nopirkuši biļetes ceļojumam uz Stokholmu, tāpēc pašā Valentīndienā aiziesim paēst uz kādu jauku vietiņu, kur vēl neesam bijuši, kā arī, iespējams, aiziesim uz kino. Iepriekšējos gadus esam viens otram dāvinājuši lietas, kas ir noderīgas un vajadzīgas, tā mēs darām jebkuros svētkos, vai arī vienkārši biļetes uz teātri. Galvenais jau ir šajā dienā labi pavadīt laiku un būt kopā!
  • Šogad aizsūtīšu viņam savas bildes, jo svētkos diemžēl nebūsim kopā. Citus gadus droši vien bija puķes no viņa puses, mīļš sveiciens no manis un labi pavadīts vakars. Es viņam esmu rakstījusi mīļas vēstulītes, uztaisījusi kaut ko garšīgu! Domāju, ka, tā kā sešas nedēļas neesam redzējušies, kailfoto būs pikanta un viņam patīkama dāvana.
  • Manam vīrietim šie svētki nepatīk un šķiet "uzpūsti", tāpēc mēs neko nedarām. Pagājušo gadu sakritības pēc aizgājām uz Dona koncertu, bet tā, kopumā, šos svētkus nesvinam. Iepriekšējās Valentīna dienās esmu dāvinājusi personīgas lietiņas – piemēram diega spolīti, kuru tinot vaļā, var lasīt mūsu randiņu reizes, tāpat arī mīļus tekstiņus, kas asociējas vienam ar otru.
  • Vienreiz izdomāju, ka jāuzdāvina kas īpašs, ar draugu – fotogrāfu, sarunāju fotosesiju, kurā nedaudz atkailināšos, lai ir odziņa. Labāko no fotogrāfijām attīstīju lielā formātā un ieliku lielā zeltaina toņa rāmī, lai mans vīrietis vienmēr var uz mani paskatīties un, teiksim, iekārot mani. Bet pārsvarā paliekam pie gardām vakariņām, kino, un protams, kaislīgas nakts kopā.
  • Tā kā ar mīļoto nebūsim viens otram blakus šajā dienā, jo viņš dodas sporta komandējumā, tad, viņam atbraucot, abi esam parūpējušies par dāvanu komplektu jeb dāvanu karti, lai kopā varētu pavadīt brīvdienas.
  • Valentīndienu padaru īpašāku ar uzmanību, vakariņām. Nav īstas vajadzības pēc dārgiem restorāniem. Par dāvanām - parasti cenšos dāvināt ko tādu, kas viņam praktiski noder un uz doto brīdi ir nepieciešams, piemēram, ja kaut kā trūkst instrumentu kastē vai skapī.
  • Valentīndienai plānu nav, bet, visticamāk, kaut kur aiziesim. Galvenais jau, lai šī diena tiek pavadīta kopā un mīlīgā gaisotnē. Vienu gadu puisim uzdāvināju virtuļu kasti, kur katram virtulim ar glazūru bija uzrakstīts kaut kas mīlīgs.
  • Jāatzīst, ka Valentīndiena nav man sirdij tuvākie svētki, tāpēc priecājos, ka šo svētku komerciālumam piekrīt arī mans draugs. Banāli jau skan, bet mēs svinam savus svētkus (kopā būšanas jubilejas, dzimšanas dienas, vārda dienas), nevis svētkus, kas nav "uzauguši" kopā ar mums. Svētkus mēs paši izdomājam tad, kad rodas tāda vēlme. Tad varam viens otram uzdāvināt kādu mīļu dāvanu vai kopā būšanu, apmeklējot kultūras vai sporta pasākumus, aktīvi atpūšoties un tamlīdzīgi. 
  • Valentīndienu izlaižot, savam draugam parasti dāvinu lietas, kas iedvesmo un brīžus, kas paliek atmiņā. Tādas lietas noteikti ir dažādas Latvijas ražotāju rotaslietas, kvalitatīvas smaržas vai kopā pavadīts laiks, darot to, kas kādreiz šķita ne pārāk iespējami, ne pārāk kārdinoši. Jāatzīst, ka es, piemēram, uz slidām visdrīzāk izskatos tāpat kā nemākulīgas meitenes vidusskolas izlaidumā uz augstajiem papēžiem, tomēr tas bija gan mans izaicinājums iemācīties slidot, gan mana puiša vēlme man to iemācīt. Rezultātā – aizraujoši pavadīts laiks un lieliska dāvana abiem!
  • Es plānoju dāvināt tauriņu ar latviešu rakstiem, pirmkārt, jo man pašai ļoti patīk, otrkārt, puisim patīk un piestāv. Tad vēl plānoju uzdāvināt biļetes uz teātra izrādi. Par pašu Valentīndienu neesmu domājusi, zinu tikai to, ka puisis sagādās pārsteigumu. Kādu? Nezinu, tas ir viņa ziņā, bet droši vien abi parūpēsimies par atmosfēru."
  • Puisim plānoju pasniegt brokastis gultā, vēlos sākt dienu ar gardām brokastīm un iespējams pat neprātīgām brīvdienu kaislībām. Par pārējo – to izdomāsim dienas laikā.
  • Es savam mīļotajam svētkos vienmēr cenšos sagatavot pārsteigumus visas dienas garumā, jo, manuprāt, svarīgāk ir forši pavadīt kopā visu dienu, nevis tikai simboliski uzdāvināt kaut kādu lietu. Gadījumos, kad draugam ir jāstrādā, iepriecinu viņu, pagatavojot brokastis, un tāpat sagaidu mājās ar pašgatavotām vakariņām un kādu pārsteigumu!
  • Manuprāt, vissvarīgākais ir tas, lai dāvaniņa vai pārsteigums būtu mīļš un no visas sirds, tāpēc es bieži vien dāvanu pagatavoju pati. Esmu uzgleznojusi glezniņu, uztaisījusi albumu ar mūsu kopbildēm, sarakstījusi disku ar mūsu mīļākajām dziesmām. Un mans draugs ir sajūsmā par šo izdomu un mīļajiem nieciņiem!
  • Vārda dienā savu mīļoto pārsteidzu ar mazām un mīļām dāvaniņām, uz kurām bija virsū laiki, cikos atvērt katru dāvaniņu. Draugs visu dienu ar nepacietību gaidīja, kad varēs atvērt nākamo un tad atkal nākamo. Tas visu dienu viņam padarīja īpašu, un smaids nenozuda no viņa sejas Tāpat vienmēr abi cenšamies viens otru svētkos iepriecināt, darot kopā ko tādu, ko iepriekš neesam darījuši!
  • Ja viņam ir svētki, es viņam neko nesaku, sakrāmēju līdzi vajadzīgās mantas vai drēbes un vedu uz konkrētu vietu, un tad viņam ir patīkama neziņa un liels pārsteigums! Tā mēs kopā esam izmēģinājuši jogu, braukt ar kartingiem, spēlēt tenisu utt.
  • Bieži iepriecinām viens otru ar mīļām vēstulītēm jakas kabatā vai somā, konfektēm uz automašīnas sēdekļa, un svētkos draugam esmu vedusi uz darbu pusdienas kastītē ar mīļām zīmītēm - tieši šie nieciņi un izdoma iepriecina visvairāk!
  • Svētkos mīļotajam cenšos dāvināt nevis lietas, bet sajūtas. Esmu viņu kopā ar mūsu draugiem "nolaupījusi", aizvedot uz Siguldu izlēkt ar gumiju, tā piepildot vienu no viņa sapņiem. Tāpat laiku pa laikam savu vīrieti palutinu ar kādu gardumu un neplānotām vakariņām ar glāzi vīna. Zinu, ka viņš ļoti novērtē arī manis darinātas dāvanas - esmu ierakstījusi viņam veltītu dziesmu, noadījusi šalli, kas joprojām tiek valkāta, uztaisījusi personalizētu albumu ar mūsu kopīgajām fotogrāfijām. Svarīgākais patiešām ir spēt uzburt romantiku un likt mīļotā cilvēka acīm laimē mirdzēt - turklāt ne tikai svētkos, bet arī ikdienā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!