Foto: Shutterstock
Teju katra no mums ir dzirdējusi leģendas par sievietēm, kuras, cītīgi sargājot savu tēlu mīļotā vīrieša acīs, dodas gulēt ar īpašo "nakts grimu", kā arī mostas agrāk, lai pienācīgi sapostos un, nedod Dievs, neparādītos partnerim ar no kosmētikas tīru seju.

Pārrunājot šo fenomenu draudzeņu un paziņu lokā, nonācām pie secinājuma, ka sievietes ne vienmēr savu vīriešu klātbūtnē jūtas tik brīvi, cik vēlētos. Šai sakarā lūdzām savus pieredzes stāstus atklāt portāla "Delfi" lasītājām, uzzinot, cik daudz no saviem sievišķīgajiem noslēpumiem atklājam saviem vīriešiem un par ko turam viņus laimīgā neziņā. Lūk, kuriozi un spilgti piemēri no dzīves!

  • "Man problēmu ar došanos gulēt nesapostai vīrieša klātbūtnē nav! Tā kā es nekrāsojos, tad pirms un pēc pamošanās, kā arī dienas laikā izskatos vienādi!"
  • "Esmu dzirdējusi šausmu stāstus no vīriešiem, kas pēkšņi ieraudzījuši savu draudzeni bez grima. Vai arī - kā draudzene krāsojas, atdalot ar adatu (!) skropstas, lai tās neķep. Kā man atklāja viens no šiem "lieciniekiem", pēc tā esot pazudusi vēlme ar tādu draudzeni draudzēties."
  • "Lasīju stāstu, kā kāda sieviete padomju gados ar paziņas palīdzību, kas strādājusi pasu daļā, viltoja dzimšanas gadu, padarot sevi par desmit gadiem jaunāku, lai nešokētu vīrieti, ar kuru apprecējās. Patiesību, cik viņai gadu, izstāstījusi vienīgi ginekoloģei, kad gaidīja bērnu. Ginekoloģe pateica, ka izskats tāpat viņu nodos (toreiz padomijā plastikas nebija, vismaz parastam cilvēkam) - parādīsies vecuma pleķi, grumbas. Sieviete nepadevās - peldēja baseinā, vingroja, ieturēja diētas, apmeklēja kosmetoloģi. Kad vīrs savos 60 gados saslima ar infarktu, sieva ieradās slimnīcā viņu apciemot. Palātas biedrs teica: "Tev gan jauna sieva!" "Mēs esam vienaudži," teica vīrs. "Vienaudži? Viņa izskatās 10 gadus jaunāka par tevi!""
  • "Jā, es pazīstu sievieti, kura maniakāli no rīta cēlās agrāk, lai uzkrāsotos un atgrieztos gultā. Gulēt, šķiet, arī gāja uzkrāsojusies. Nu, paldies Dievam, no šī niķa ir tikusi vaļā. Man šķiet, tā ir totāla nepārliecinātība par sevi."
  • "Tā kā mūsdienās ir pieejams permanentais grims, neredzu problēmas vienmēr izskatīties lieliski. Protams, ar grimu izskatu iespējams uzlabot vēl vairāk, taču arī uzacis, skropstas un lūpas, viegli ietonētas un pamanāmas, sejai uzreiz piešķir formu. Tādā izskatā noteikti nebūs kauns rādīties partnerim!"
  • "Pirms gadiem divdesmit bija man vīrietis, kurš tiešā tekstā pajautāja, kādēļ sievietes mazgā nost kosmētiku pirms iešanas gultā, viņas taču uzreiz izskatās pavisam citādi... Toreiz biju jauna un krāsoju tikai skropstas, tikko biju tās notīrījusi un taisījos likties ar viņu gultā. Pirmo reizi. Tā nu tā arī palika pirmā un pēdējā reize, pazīstami gan esam joprojām."
  • "Man draudzenei vīrietis nemaz nezināja, ka viņai ir ļoti slikta redze. Un viņa pamanījās tās kontaktlēcas kaut kā gadiem likt, viņam nemaz nemanot."
  • "Manuprāt, ja attiecības ir harmoniskas un kopā ir pieauguši cilvēki, nevis pusaudži, raizēšanās par šādām lietām ir muļķīga. Jā, mans vīrs zina, ka skuju kājas, citādi tās būtu spalvainas, apmeklēju tualeti ne tikai tāpēc, lai nomazgātu rokas un nopūderētu deguntiņu, man ir celulīts, ar ko cīnos, un es raustu arī uzacis. Kaut kā viņš vēl nav no tā visa aizlaidies. Laikam jāpriecājas."
  • "Man bija reiz paziņa. Vienmēr nevainojami uzkrāsojusies, skaista kā lellīte. Tumšiem matiem, tumšām skropstām, fascinējoši zilām acīm, āda kā porcelāns. Bet viņas dzīvoklī reiz redzēju fotogrāfiju – tajā bija blonda, neizteiksmīga meitene, baltām albīna skropstām un uzacīm. Šķita redzēta, tāpēc painteresējos, kas tā par meiteni. Paziņa sāk smieties un teica, ka tā ir viņa. Ja būtu viņu redzējusi šādu nākam man pretī pa ielu – nekad neatpazītu!"
  • "Man ir kāda paziņa, kas arī pārmērīgi raizējas par izskatu. Kopā bijām vairāku dienu pasākumā. No rīta visi piecēlušies, lien ārā no saviem apartamentiem (istabas pa vienkāršo, labierīcības bija kopējas), nāk kaut kāda sveša beibe, skatāmies, oho! Tā taču viņa, tikai pirmo reizi mūžā bez kilograma grima!"
  • "Attiecībām pamazām kļūstot nopietnākām, tajās ienāk arī vairāk piezemētības. Ja kādreiz paniski baidījos par katru lieko matiņu, ko vīrietis varētu sajust, tagad noguruma dēļ mēdzu atļauties pastaigāt arī ar vienu dienu neskūtām kājām. Protams, tur nav nekādu mūža mežu, un vīrietis arī šim faktam, ja godīgi, pat nepievērš uzmanību."
  • "Savam draugam pirmo reizi parādījos bez kosmētikas. Randiņu mums sarunāja draugi, tāpēc viens otru vēl nebijām redzējuši dzīvē. Tā nu es nolēmu doties bez grima, jo, ja patikšu viņam šāda, tad viss būs kārtībā. Un iepatikos!"
  • "Vairāk komplimentu no vīrieša saņemu, kad esmu saposusies, taču arī nekrāsota seja, izjukuši mati un mājas drēbes nemazina manu vērtību un seksīgumu viņa acīs. Pats to ir vairākas reizes apliecinājis."
  • "No rītiem kopā pošamies uz darbu – tā nu viņš redz gan manu aizpampušo un miegaino seju, gan tās "uzlikšanas" procesu. Citreiz ar interesi vēro, kā es krāsoju, piemēram, uzacis, un vēl kaut ko pajautā par kosmētiku."
  • "Manas raizes par to, kā izskatos vīrieša acīs, beidzās nedēļā, kad abi saslimām ar rota vīrusu un vienlaicīgi cīnījāmies ar tā sekām un izpausmēm. Ja viņš mani mīl pēc tā, kādā stāvoklī redzēja un, diemžēl, arī dzirdēja, tad raizēm pamata nav!"
  • "Pie mūsu gultas uz nakts skapīša manā pusē vienmēr stāv glāze ūdens, spogulītis un lūpu balzams. Ja gadās pamosties pirmajai, padzeros un balzamu uzziežu uz lūpām, kā arī uz vaigu galiem, lai sejai būtu pievilcīgāks starojums. Nesaskatu tajā nekā slikta - sievietei tomēr ir jāspēj saglabāt sava noslēpumainība un pievilcība. Attiecībās pavadītie gadi nav iemesls, lai ļautu sev nolaisties."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!