Foto: Jaruek Chairak/Shutterstock

Iespējams, ar savu mīļoto esi kopā jau ilgus gadus un laulības slēgšana šķiet gluži likumsakarīgs solis, kā turpināt jūsu kopdzīvi. Iespējams, kopā esat neilgi, tāpēc par attiecību oficiālu noformēšanu neesi pārliecināta. Jebkurā gadījumā, pirms nozīmīgā jāvārda teikšanas un ķeršanās pie kāzu organizatorisko jautājumu risināšanas, ir vērts sev uzdot psihologu un attiecību konsultantu apstiprinātus jautājumus, uz kuriem rastās atbildes ļaus tev pārliecināties, vai esi gatava un gana nobriedusi attiecību nākamajam posmam.

1. Vai esi kļuvusi par labāku cilvēku?

Vai tavs partneris liek tevī mosties personības labākajām īpašībām un mudina tevi tiekties pretim jauniem panākumiem, vai ērtāk un drošāk jūtas tad, ja esi par sevi nepārliecināta un bikla, kā arī labprātāk ļaujies ikdienas ierastajai rutīnai, nevis realizē savus mērķus un pilnveidojies?

2. Vai jūs patiešām viens otru pieņemat?

Diezin vai tev gadīsies sastapt cilvēku, kura personībā spēj pieņemt it visas tās īpašības un rakstura izpausmes. Taču, ja esi nolēmusi precēties ar savu mīļoto, tev jābūt pārliecinātai, ka spēj vīrieti pieņemt tādu, kāds viņš ir, klusībā necerot uz mīļotā kādreizēju mainīšanos.

3. Kas tu esi?

Lielākajā daļā gadījumu šī jautājuma dzirdēšana rada smaidu, taču vai tu patiešām apzinies, kas esi, ko vēlies un kādi ir tavi mērķi?

4. Vai šajās attiecībās esi laimīga?

Attiecības nekad nevajadzētu vērtēt kā instrumentu laimes gūšanai. Tā vietā, lai gaidītu, ka tevi laimīgu dara otrs cilvēks, tev šī sajūta jāsasniedz pašai. Taču neapmierinātība ar situāciju ģimenes dzīvē gluži likumsakarīgi ietekmē tavu kopējo dzīves kvalitāti, tāpēc, ja nevari pārliecinoši atbildēt, ka konkrētās attiecības tevi dara laimīgu, vēlme tās noformēt oficiāli, visticamāk, ir kļūda.

5. Vai nejūties iesprostota?

Vai attiecībās esi tāpēc, ka tajās esi ieguldījusi daudz laika un enerģijas, vai tomēr tāpēc, ka tevi patiešām saista un valdzina tavs mīļotais?

6. Vai šajās attiecībās jūti līdzsvaru?

Vai abi esat vienlīdz gatavi iesaistīties attiecību kopšanā, veltīt laiku partnerim, sniegt atbalstu un darīt otru laimīgu? Ja šos "pienākumus" uzņēmies tikai viens no jums, laulības diezin vai ir pareizais solis.

7. Vai jums kopā ir jautri?

Humora izjūta ir būtisks priekšnoteikums harmonisku attiecību veidošanā. Ja kopā jūtaties brīvi, esat uz viena viļņa un spējat pajokot arī paši par sevi, par jūsu saderību vari neraizēties.

8. Vai jūs labāk jūtaties, kad esat atsevišķi?

Ja atbilde ir apstiprinoša…

9. Kāpēc esi šajās attiecībās?

Vai tāpēc, ka mīli, uzticies, atbalsti un novērtē personu, kas tev ir līdzās, vai tāpēc, ka kopā esat uzbūvējuši dzīvi, ko tev ir bail pamest dažādu apsvērumu, tai skaitā - finansiālu, dēļ?

10. Vai redzi kopīgu jūsu nākotni?

Protams, ir svarīgi izbaudīt brīdi, kurā dzīvojam šobrīd, taču, ja neredzi kopīgu nākotni ar savu mīļoto, arī tagadnei diezin vai ir jēga.

11. Vai tu spēj pilnībā uzticēties partnerim?

Ja atbildi noliedzoši, izvērtē, kas tev liek šādi justies, un izdari vajadzīgos secinājumus.

12. Vai tevi piesaista tavs mīļotais?

Protams, ir labi, ja jūsu starpā valda dvēseliska saskaņa, taču harmonisku attiecību būtiskākais priekšnoteikums ir arī fiziska saderība. Tāpēc, ja savu mīļoto neiekāro un šis vīrietis tevi jau ilgus gadus vairs nesaista, izvērtē, kāds ir jūsu tālākās nākotnes potenciāls.

13. Vai jūties kā partnere vai māte?

Nevienai sievietei nevienās attiecībās ar vīrieti nebūtu jāuzņemas mātes loma. Ja šādi jūties, zini, ka neesi kopā ar sevis cienīgu partneri.

14. Vai tavs mīļotais tevi atbalsta vienmēr?

Vai vari pilnībā paļauties uz savu vīrieti un vienmēr būt droša par viņa atbalstu?

15. Vai jūsu vērtības, vēlmes un mērķi ir līdzīgi?

Ja būtiskos jautājumos jūsu viedokļi atšķirsies, laimīgu kopdzīvi veidot būs sarežģīti. Pirms stājies laulībā, pārliecinies, ka nozīmīgākās dzīves vērtības un uzskati jums ir kopīgi.

16. Vai jūs attīstāties un pilnveidojaties?

Attiecībām nekādā gadījumā nevajadzētu ierobežot jūsu personību attīstību. Tieši otrādi, mīļotajam cilvēkam ir mūs jāmudina sasniegt vairāk un nemitīgi pilnveidoties.

17. Vai tu joprojām esi tu pati?

Ja uz šo jautājumu nevari atbildēt ar pārliecinātu "Jā!", izvērtē, kā esošās attiecības tevi ir ietekmējušas. Iespējams, esi mainījusies, pati to neapjaušot un arvien attālinoties no tā cilvēka, kāds esi patiesībā.

Atceries, ka kopdzīvi vērts veidot vien ar tādu cilvēku, kurš tevi pieņem patiesu un nevēlas mainīt tavu raksturu.

18. Ko stāsta tava intuīcija?

Ieklausies tajā! Sliktas priekšnojautas pateiks vairāk nekā vārdi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!