Foto: Shutterstock
Kāpēc dažas sievietes nespēj vien izvēlēties no plašā pielūdzēju skaita vīrieti, ar kuru veidot attiecības vai vismaz pazīšanos, kamēr citas – tā arī neiepazīstas ne ar vienu stiprā dzimuma pārstāvi? Turklāt šīs citas nemaz nav sliktākas par pirmajām, tieši otrādi, nereti ir pat pievilcīgākas, gudrākas, veiksmīgākas. Kas atšķir šīs sievietes, liekot vienām baudīt nebeidzamu vīriešu pielūgsmi, bet pārējām – vientulību?

Portāla cluber.com.ua žurnāliste Marina Pozņakova par minēto tematu publicējusi savas pārdomas, minot personisko pieredzi, novērojumus, kas gūti sarunās ar draudzenēm, un zināšanas par savas dzīves vīriešu personībām.

Kādai no mums tie, iespējams, šķitīs banāli un pārlieku vispārināti, jau neskaitāmas reizes lasīti teju katrā sieviešu žurnālā, kamēr citas žurnālistes teiktajā atradīs arī kādu patiesības graudu.

Jebkurā gadījumā par minēto tēmu ir vērts aizdomāties, izvērtējot, kā attiecamies pašas pret sevi un vīriešiem sev apkārt.

"Draugi un paziņas man bieži uzdevuši šo jautājumu: "Kā tev izdodas tik vienkārši iepazīties ar vīriešiem?" Par to aizdomājoties, arī manī pamodās interese par šī procesa norisi.

Es sevi neuzskatu par ļoti pievilcīgu, lai gan, jā, varu atzīt, ka esmu simpātiska. Man pilnīgi noteikti nav modeles auguma ,un arī dārgu zīmolu apģērbu es neiegādājos bieži. Tomēr, pēc savu draudzeņu teiktā, es "neizskatos slikti"," raksta Marina, piebilstot, ka ieklausīšanās draugu viedoklī gan nesniedz gana objektīvu skatījumu – kā nekā, cilvēki, kuri mūs mīl, mūsu izskatu vērtētu kā gana pievilcīgu arī tad, ja mēs pa ielu staigātu kartupeļu maisā, vai ne?

"Lai iepazītos ar pretējo dzimumu, es speciāli nedodos uz bāriem un krogiem, kur vīrieši aizrautīgi vēro, piemēram, futbola spēli. Ja nu šajās vietās arī nejauši nonāku, tad tikai tāpēc, ka patiešām fanoju par konkrēto komandu, nevis mērķtiecīgi dodos iepazīties ar vīriešiem. Tāpat es arī neplivinu skropstas un neģērbjos vulgāri. Turklāt pārvietojos es ātri, lieki nelūkojoties apkārt un, turklāt vēl klausoties mūziku," atklāj žurnāliste, sevi arī īsi raksturojot.

"Man ir 27 gadi, neesmu precējusies. Par to nepārdzīvoju, ko gan nevar teikt par manu mammu, kura ļoti vēlas mazbērnus. Man ir interesants darbs un savi vaļasprieki, kas mani izklaidē vakaros un brīvdienās."

Nez kāpēc ik dienas dzirdam, ka "visi labie vīrieši taču ir izķerti, tāpēc jāsamierinās ar to, kas palicis pāri". Patiesībā tā nemaz nav. Sievietes pašas ir gatavas samierināties ar neuzticību, emocionālu un pat fizisku vardarbību, lai tikai viņām nenāktos piedzīvot visnepatīkamāko – palikt vienām un vientuļām.

Raksta turpinājumā žurnāliste gan min, ka šoreiz runās nevis par sevi, bet gan vīriešiem – vīriešiem, kuri tik ļoti vēlas vienkārši tikt pamanīti.

"Vīriešiem patīk pašapliecināties, un nereti tas notiek tieši uz sieviešu rēķina. Pirms steigsim viņus kritizēt, padomāsim, kas viņus mudina šādi rīkoties? Atbilde ir vienkārša – mēs pašas. Nez kāpēc ik dienas dzirdam, ka "visi labie vīrieši taču ir izķerti, tāpēc jāsamierinās ar to, kas palicis pāri".

Patiesībā tā nemaz nav. Sievietes pašas ir gatavas samierināties ar neuzticību, emocionālu un pat fizisku vardarbību, lai tikai viņām nenāktos piedzīvot visnepatīkamāko – palikt vienām un vientuļām. Gadu gaitā šajās sievietēs pilnībā iznīkst gan pašpārliecinātība, gan izpratne par veselīgām un harmoniskām attiecībām. Tā nu viņas paslēpjas bezveidīgā un pelēkā apģērbā, ieņemot cietēju lomu un zaudējot pašapziņu un ticību gan vīriešiem, gan pašām sev," apgalvo žurnāliste.

"Savukārt, ko redz vīrietis, kurš vēlas iepazīties ar sievieti? Vispirms viņš, nenoliedzami, pamanīs un novērtēs to, kā izskatāmies. Mans padoms sievietēm ir vienkāršs – pārstājiet kautrēties pašas no sevis, no sava ķermeņa, nebaidieties no košām krāsām, skaistiem aksesuāriem un augstpapēžu kurpēm! Sievietei ir jāmīl un jānovērtē savs augums, izskats, koptēls, ja viņa vēlas, lai to pamanītu arī citi, jo īpaši – vīrieši.

Un šeit es nerunāju par vulgaritāti – superīsiem svārkiem, bezgaumīgu dekoltē un kliedzošām krāsām, kas nav savienojamas. Esmu par klasiku un nelielu eksperimentēšanu.

Kad sieviete ir ar sevi apmierināta, viņa burtiski lido, nevis vienkārši staigā. Mēs vispār esam ēteriskas būtnes - radītas vieglumam, lidošanai. Tad kāpēc apmetam sev ap kaklu enkuru un pašas šīs sajūtas sev atņemam?" neizpratni pauž Marina.

"Kad vīrietis sievieti ir pamanījis, viņš sāk viņu vērot. Aplūko viņas figūru, sievišķību. Ikviens vīrietis pateiks, ka viņam ir būtiski, lai sievietei "viss ir savās vietās", tomēr katram vīrietim šī apgalvojuma priekšnosacījumi un kritēriji ir savi. Kādam tās būs lielas krūtis un garas kājas, citam – trenēta sēžamvieta un seja ar teju nemanāmu grima kārtu, vēl kādam – apaļīgs vēders un maigas rokas. Variāciju ir daudz!

Kad sieviete ir ar sevi apmierināta, viņa burtiski lido, nevis vienkārši staigā. Mēs vispār esam ēteriskas būtnes - radītas vieglumam, lidošanai. Tad kāpēc apmetam sev ap kaklu enkuru un pašas šīs sajūtas sev atņemam?

Tā nu pēc šī pamanīšanas un aplūkošanas posma sievietei vai nu ir "izturējusi" konkrētā vīrieša face control, vai nav.

Varu apgalvot, ka patiesībā vīriešiem ir ļoti viegli iepatikties. Tam pat nevajag pielikt nekādas pūles – galvenais ir izrādīt cieņu gan pret sevi, gan viņu. Noteikti nevajag apzināti projicēt uz nesen sastapto sarunas biedru visas kļūdas, neveiksmes un pāridarījumus, kas tev saistās ar bijušo partneri. Kad sievietes dvēsele ir gaiša un viegla, viņa nekavējoties kļūst par visu apkārtējo vīriešu magnētu. Laimīga sieviete ir starojoša, viņa it visur un vienmēr jūtas ērti.

Protams, skeptiķi teiks, ka šie apgalvojumi ir banāli un garlaicīgi, taču, manuprāt, šī "shēma" darbojas. Ar kaut ko taču es tomēr ieinteresēju vīriešus, pirms esam pat uzsākuši sarunu," tā žurnāliste.

"Vēl nesen viena no manām draudzenēm uzdeva sievietēm raksturīgo mūžseno jautājumu: "Kas ar mani nav kārtībā? Kāpēc visi iepazīstas ar tevi, bet ar mani – nē?" Toreiz viņai izklāstīju savu viedokli, un šo atbildi minēšu arī tagad.

Manuprāt, viss ir vienkārši – mēs kļūstam zaudētājas tad, ja pārlieku ieciklējamies savās problēmās. Ejot sabiedrībā, mēs pārtraucam skatīties apkārt, lai izvērtētu apstākļus un saprastu, vai kāds mūs interesējošs vīrietis maz ir blakus. Savukārt sieviete, kurai būs interesanti vērot notiekošo, būs ieguvēja.

Mirklis vienkārši ir jābauda. Vai tā ir iepirkšanās, kafijas dzeršana, pastaiga parkā, pļāpāšana pa telefonu, gājiens pēc piena vai grāmatas lasīšana vilcienā – šie brīži ir jāizdzīvo pilnībā, nevis, vien garām skrienot. Atstāj savas problēmas darbā, iemācies no tām atslēgties! Ja neizdodas, tiecies ar sev tuviem cilvēkiem un izkrati sirdi, nenēsā sevī šo smagumu!" aicina Pozņakova.

Manuprāt, viss ir vienkārši – mēs kļūstam zaudētājas tad, ja pārlieku ieciklējamies savās problēmās. Ejot sabiedrībā, mēs pārtraucam skatīties apkārt, lai izvērtētu apstākļus un saprastu, vai kāds mūs interesējošs vīrietis maz ir blakus. Savukārt sieviete, kurai būs interesanti vērot notiekošo, būs ieguvēja.

"Protams, es arī mēdzu raudāt, justies dusmīga, bēdīga un apjukusi. Šādos brīžos ar vīriešiem labāk neiepazīties, jo, iespējams, tas skanēs pārlieku nežēlīgi, viņiem nav vajadzīgas svešas problēmas. Viņi, gluži kā naktstauriņi pēc gaismas, tiecas pie sievietēm, alkstot viņu siltuma un enerģētikas, lai, sastopoties ar maigu un atsaucīgu būtni, būtu gatavi viņas labā izdarīt neiespējamo.

Jāpiebilst, ka es pati esmu iemācījusies "izfiltrēt" vīriešus un viņu nodomus. 90 procentos gadījumu viņi no manis dzird atteikumu, jo ir "izgājuši medībās". Bet, šādu apsvērumu vadīti, mēs ģimeni neizveidosim un draudzību nenodibināsim, un vispār nekur tālu netiksim.

Protams, tūlītēja atsaucība piesaistīs ikvienu vīrieti seksuālā ziņā, taču īstu džentlmeni, cilvēku ar nopietniem nolūkiem un vienkārši cienījamu vīrieti diezin vai saistīs sieviete, kura ir iekarota jau pirmajās sarunas minūtēs.

Diemžēl šādu vīriešu skaits ir neliels, taču viņi ir. Tāpēc aicinu ikvienu sievieti lolot sevi, kopt savu sievišķību, mīlēt sevi un iemācīties to darīt bez vīriešu palīdzības. Savukārt ar vīriešu palīdzību nebaidieties laiku pa laikam būt vājas un neaizsargātas – neviena vīrieša spēkos taču nav atteikt valdzinošai sievietei, vai ne?" rezumē žurnāliste.

Šādos brīžos ar vīriešiem labāk neiepazīties, jo viņiem nav vajadzīgas svešas problēmas. Viņi, gluži kā naktstauriņi pēc gaismas, lido pie sievietēm, alkstot viņu siltuma un enerģētikas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!