Foto: PantherMedia/Scanpix
Ideālā vīrieša īpašību saraksts katrai sievietei ir citāds, un tomēr to vieno kopīga pazīme – tas ir, šķiet, nebeidzami garš. Mums katrai ir tik daudz prasību, ko izsakām pret savu partneri. Noteiktās situācijās vēlamies sagaidīt konkrētu rīcību un attieksmi. Latiņa ir pacelta visnotaļ augstu, mums gan nebūt neaizdomājoties par to, cik liela vara pār partneri patiesībā piemīt mums pašām. Lai gan valda uzskats, ka sievietes spēkos nav mainīt vīrieti, atsevišķas partnera rīcības epizodes tomēr ir iespējams ietekmēt, turklāt visnotaļ lielā mērā.

Turpinājumā piedāvājam Cluber.com.ua apkopotās frāzes, kas, pēc attiecību konsultanta un psihologa Jaroslava Samoilova domām, spēcīgi ietekmē vīrieša pasaules, sevis un attiecību uztveri. Lūk, vārdi, ko mīļotajam vīrietim noteikti vērts veltīt biežāk!

"Kā jūties?"

Vēlami šīs frāzes varianti, īpaši, ja tie izteikti situācijā, kad partnerim nepieciešams līdzcilvēku atbalsts, pēc Samoilova domām, ir arī šādi:

  • "Kā varu tev palīdzēt?"
  • "Ko tu vēlies tieši šobrīd?"
  • "Kas tevi iepriecinātu?"

Ja apzinies, ka vīrietis atrodas sarežģītā dzīves posmā vai ir sastapies ar negaidītu krīzes situāciju, kas jāatrisina, atceries, ka viņš patiesi sagaida atbalstu un rūpes, vēlas tikt lolots un mīlēts, neraugoties uz ārējo mieru un šķietamo spēku, ko izrāda. Jāpiebilst, ka tieši sievietes izrādītās rūpes un maigums liek vīriešiem apzināties savas spējas un varēšanu, sasniedzot cerēto, piepildot mērķus un gūstot plānotas un neplānotas dzīves uzvaras.

"Ar tevi es jūtos drošībā."

Šo apgalvojumu vari aizstāt ar šādām tā alternatīvām:

  • "Ar tavu palīdzību šo problēmu bija tik viegli atrisināt!"
  • "Mani sajūsmina tas, kā tu…"
  • "Es to nebūtu paveikusi viena."

Attiecībās ar mīļoto sievieti ikviens vīrietis vēlas radīt savai partnerei drošības sajūtu un sniegt pēc iespējas lielāku komfortu. Ja vari baudīt šīs sajūtas, nekautrējies par tām lieku reizi atgādināt arī partnerim. Vārdi, kuros cildini viņa veikumu, vīrieša ausīm skanēs kā mūzika, un viņš vēlēsies tevi iepriecināt, atbalstīt un lutināt arvien biežāk.

"Es tevi atbalstu."

Iespējamie apgalvojuma varianti:

  • "Es tev ticu!"
  • "Tu to vari!"
  • "Mani neinteresē citu viedoklis, es zinu, ka tev izdosies!"

Vīrieša spēka avots ir viņa mīļotā sieviete pat tad, ja viņš šo faktu vēl neapzinās. Jebkurā gadījumā vīrietim ir būtiski sajust, ka viņš var rēķināties ar savas partneres atbalstu un ticību viņa spēkiem.

Tas ļaus ar lielāku pārliecību uzņemties risku un sagatavoties gaidāmajām ikdienas dzīves cīņām un izaicinājumiem, gūstot kārotos panākumus. Savukārt tieši vīrieša uzņēmība, drosme un spēja gūt veiksmi ir tik saistoša mums, dāmām, vai ne?

"Aiziesim kaut kur!"

Ja vēlies ieintriģēt partneri, minēto aicinājumu vari aizstāt ar šādām frāzēm:

  • "Vai gribi... ?"
  • "Man ir plāns vakaram!"
  • "Es vēlos izmēģināt… Vai pievienosies?"

Nav noslēpums, ka nereti vīrieši krietni labprātāk tik retos atpūtas mirkļus pavadītu, gluži vienkārši neko nedarot, kamēr mums ir vēlme uzposties un iziet sabiedrībā, lai smeltos jaunus iespaidus un emocijas. Lai ieintriģētu partneri, vari laiku pa laikam piedāvāt iespējamos rīcības variantus kopīgai laika pavadīšanai. Konkrēts vakara vai dienas plāns vīrieti saistīs krietni vairāk nekā abstrakta brīvā laika plānošana. Protams, tas nebūt nenozīmē pilnīgu organizēšanas uzņemšanos visur un vienmēr – ir svarīgi ļaut pārsteigt arī sevi, tā nelaupot vīrietim došanas prieku.

"Es tevi gribu!"

Šī ir frāze, ko ikviens vīrietis nenoliedzami vēlētos dzirdēt atkal un atkal, tomēr nav noslēpums, ka nereti ir grūti atrast piemērotākos vārdus, kas neizjauktu īpašo mirkli. Emociju dažādošanai Samoilovs iesaka izmantot arī šādas tās alternatīvas:

  • "Kad tu dari šādi, es zaudēju prātu…"
  • "Mani saista tava smarža/skatiens/āda/kustības/utt."
  • "Atkārto to!"

Lai gan mēdzam uzskatīt, ka vīrieši spēj lasīt mūsu domas, tā nebūt nav. Neuzkrītošā veidā darot zināmu partnerim to, ko vēlies no viņa sagaidīt, iespējas to patiešām saņemt, ievērojami uzlabosi. Turklāt tas netiks darīts neērtā vai mulsinošā, bet gan gluži dabiskā veidā. Atceries, ka teju vienmēr attiecību veiksmes pamatā ir prasme komunicēt!

"Paldies!"

Lai gan tas šķiet pašsaprotami, ikdienā tomēr ne vienmēr atceramies šī šķietami vienkāršā vārda būtisko nozīmi. Gadījumā, ja esi no cilvēkiem, kurem nereti ir grūti par kaut ko pateikties tiešā veidā, izmēģini šādas pateicības vārdu alternatīvas:

  • "Tev izdevās lieliski!"
  • "Tava palīdzība man bija ļoti svarīga."
  • "Es ļoti novērtēju tavu rīcību."

Ikviens vīrietis ikdienā tiecas pēc gluži pašsaprotamām sajūtām – apziņas, ka viņš un viņa darbi tiek cienīti un novērtēti, padarot kāda ikdienu patīkamāku. Jo īpaši svarīgi tas ir tad, ja šis "kāds" ir vīrieša partnere.

Tieši tāpēc pateicības vārdi, kas izskanējuši pār sievietes lūpām, tiek vērtēti vēl augstāk un ir krietni nozīmīgāki. Nelaupi mīļotajam šo prieku!

"Es tevi mīlu!"

Atzīšanās mīlestībā viennozīmīgi nav vārdi, ko lietot it visos dzīves gadījumos, atkārtojot tos neskaitāmas reizes dienā. Visticamāk, arī tu piekritīsi, ka šī intīmā frāze ir īpašs rituāls, ko vēlams "izmantot" gudri. Taču tas nebūt neizslēdz maiguma un pieķeršanās jūtu demonstrēšanu arī citos veidos.

Lai nenonivelētu šo trīs tik īpašo vārdu teju maģisko nozīmi un skanējumu, atzīsties savās jūtās, paužot pieķeršanos citādi! Izsaki komplimentus par vīrieša darbiem un arī šķietamiem sīkumiem ikdienas saskarsmē – ja tevi sajūsmina viņa paradums saraukt degunu, sirsnīgi smejoties, nebaidies to atklāt! Neskopojies ar komplimentiem par viņa izskatu un profesionālajiem panākumiem – šādas "atzīšanās mīlestībā" ļaus paust savas jūtas, frāzi "Es tevi mīlu" vienlaikus paglabājot patiesi īpašiem brīžiem vai, tieši otrādi, spontāniem jūtu uzplaiksnījumiem, ko nebūt nav jānoklusē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!