Foto: Shutterstock
Kamēr vienas attiecības beidzas ar strīdu jūru un pārmetumiem, citās beigas pienāk, jo partneri laika gaitā ir viens no otra atsvešinājušies. Kaut dažkārt tas notiek pašiem nemanot, ir pazīmes, kas norāda – partneris sāk zaudēt interesi par tevi. Laicīgi ievērojot pārmaiņas, attiecības ir iespējams glābt un pat uzlabot.

Atsvešināšanās attiecībās iezogas nemanot un var tās iznīcināt – kādreizējie mīļotie pamazām kļūst par svešiniekiem, kas neizbēgami noved pie konfliktiem, cieņas izzušanas, noslēgšanās sevī, vientulības sajūtas un pat šķiršanās. Taču, lai sākotnēji tik laimīgajām attiecībām nepienāktu gals, ir nepieciešams vērot, kā tās mainās. Iespējams, kādas no šīm portālā "Fatherly" publicētajām pazīmēm, kas liecina – mīļotais ir zaudējis interesi par tevi, palīdzēs tev ieraudzīt, ka arī tavs partneris vairs neiet tev blakus tik cieši kā agrāk, rīkoties un likt mīļotajam tevi ieraudzīt citā gaismā.

Viņam vairs tev neatliek laika


Ja tev rodas sajūta, ka partneris izvairās no tevis vai kādu iemeslu dēļ pēkšņi atceļ sen ieplānotas aktivitātes, tev vajadzētu sākt pārdomāt, vai jūsu attiecībās viss ir kārtībā. Mīļotajiem būtu jāgrib pavadīt laiku divatā, taču, ja partneris visiem spēkiem cenšas izvairīties no kvalitatīva laika pavadīšanas kopā ar tevi, tas var tikt uzskatīts par sarkano karogu, kas brīdina – otrā pusīte sāk zaudēt par tevi interesi.

Laulību un ģimenes terapeite Kerija Kravica portālam "Fatherly" skaidro, ka mīļotajiem kā vienu no attiecību prioritātēm būtu jānostāda kopīga laika pavadīšana. Ja šī tik svarīgā attiecību daļa tiek izlaista, laulībā var iezagties strīdi.

Romantiska vairs nav daļa no jūsu attiecībām


Pat tad, ja tu kopā ar partneri pavadi pietiekoši daudz laika, tas nenozīmē, ka jūsu attiecību dzirksts nav pagaisusi. Iespējams, mīļotais vairs nevēlas, ejot pastaigās, turēt tavu roku, arī intīmu pieskārienu, skūpstu un apskāvienu ir mazāk, nemaz nerunājot par seksa biežumu. Šīs visas pazīmes var norādīt uz to, ka jūsu attiecības sāk zaudēt dzirksteli, paliek vienmuļas, garlaicīgas un jūs esat pārvērtušies no mīļotajiem par dzīvokļa biedriem.

Šādos gadījumos Kravica iesaka attiecībās ar mīļoto ieviest mazas, romantikas darbības, kas palīdzēs novērst garlaicību un uzlabos attiecības. "Žesti, kas palīdz attiecībās atgūt kaisli, nav tāli ceļojumi vai pārmērīgi dārga apakšveļa," skaidro laulību terapeite. "Visbiežāk tie ir miljons nelieli uzmanības brīži, kas palīdz atgūt pazaudēto dzirksti. Romantiskas īsziņas, negaidīti pieskārieni vai savu dziļāko sapņu, jūtu un baiļu atklāšana otram."

Tu neesi viņa prioritāte


Neatkarīgi no tā, vai jums ir bērni, vai esat tikai nesen uzsākuši laulāto dzīvi, jums attiecībās jābūt viens otra prioritātei. Ir vecāki, kuri uzskata – svarīgākais cilvēks viņu ģimenē ir bērns. Taču publicists Džona Rosemonds skaidro, ka šāds vecāku uzskats par ģimenes modeli ir tikpat atbalstāms kā kritizējams. Ja bērns tiek uztvērts kā galvenā persona ģimenē, tas var negatīvi ietekmēt viņa psiholoģisko attīstību. Vairāk par to, kādu iespaidu uz atvasi atstāj šāda vecāku domāšana, lasi šajā rakstā.

Portālā "Fatherly" tiek uzsvērts – ja partneris vairāk laika pavada kopā ar saviem draugiem vai nemitīgi nododas saviem hobijiem, aizmirstot par tevi, viņš šīs attiecības neuztver nopietni. Lai atrisinātu šo problēmu, ir jāsaprot, kas liek mīļotajam izdarīt šādas izvēles. Vai viņš vēlas pavadīt vairāk laika kopā ar draugiem, jo viņam nepatīk atrasties mājās, vai tam ir kāds cits iemesls?

Viņš padodas bez strīda


Varētu šķist, ka labas attiecības ir tās, kurās partneri var iztikt bez strīdiem, taču portālā tiek uzsvērts, ka tā nebūt nav. Ja partneris padodas bez vēlmes aizstāvēt savu viedokli un domas, tas nozīmē, ka jūsu laulībā ir parādījušies dadži, kuri ātri vien jāizlasa laukā. Šāda partnera rīcība var liecināt par to, ka viņš vairs nav ieinteresēts risināt radušās problēmas.

Pat tad, ja saruna kādreiz pārvēršas asakā vārdu apmaiņā, Kravica atgādina, ka emociju izlikšana un dalīšanās domās patiesībā nāk par labu. Tas atstāj uz attiecībām daudz labāku iespaidu nekā tad, ja viens no partneriem vienmēr piekāpjas un izvēlas savas domas neizklāstīt skaļi. Taču strīda laikā ir svarīgi nepateikt šīs frāzes, kas var, tev nezinot, aizskart partneri līdz sirds dziļumiem.

Viņš ir viegli aizkaitināms


Ja tavs partneris pamazām zaudē interesi par jūsu attiecībām un tevi, viņš var kļūt arī viegli aizkaitināms. Viss, ko tu dari – kā tu ēd, tīri māju vai, cik skaļi skaties televizoru, viņu padarīs vai traku. Tāpat partneris nereti var uzsākt strīdu par visneiedomājamākajām lietām, par ko iepriekš viņš pat nelikās ne ziņas. Portālā tiek skaidrots, ka šāda partnera uzvedība var norādīt uz iekšējo nemieru un neapmierinātību ar attiecībām.

"Nākamreiz, kad jūs strīdēsieties par sīkumiem, pajautā mīļotajam, kas viņu patiesībā satrauc," iesaka laulību terapeite. "Labāk ir apsēsties un no sirds aprunāties par attiecībām, nevis kašķēties par sīkumiem un piemest pagales jau tā degošajai neapmierinātībai, līdz tā no neliela ugunskura pārvēršas degošā mežā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!