Foto: Shutterstock
Seksam dušā ir reputācija kā karstai fantāzijai, bet neviens nekad nestāsta, kā patiešām mīlēties dušā seksīgi. Diemžēl realitātē tur var aizķerties, paslīdēt, paklupt vai pēc vairākiem neērtiem mēģinājumiem pāriet uz istabu. Taču ir vēl daži drošības nosacījumi un atšķirības, piemēram, lubrikantu un seksa rotaļlietu izvēlē seksā, kur iesaistīts ūdens. Tāpat ir variācijas, kā ar nelieliem ieguldījumiem, seksu dušā padarīt vēl interesantāku.

Portāls "Self" konsultējās ar vairākiem ekspertiem, lai atklātu, ko darīt, lai sekss dušā būtu tikpat seksīgs kā fantāzijās.

No kaislīgiem romāniem un filmām varētu domāt, ka, mīlējoties dušā, veikli pāriet no vienam otra apbēršanas ar putām līdz elpu aizraujošam orgasmam. Realitātē "loģistika" bieži vien ir sarežģītāka. Tādēļ nevajadzētu dušā darīt neko sportisku – flīzes un mitrā emalja varētu būt slidenas. "Galvenais risks, mīlējoties dušā, ir nokrist," saka Monika Grovere, "Asira Medical" medicīniskā direktore. Taču ir iespējams to darīt droši.

Kā nodarboties ar seksu dušā droši

Šaubu gadījumā turiet abas kājas uz zemes

Var šķist vilinoši būt radošam, mīlējoties dušā. Tā kā atrodaties ierobežotā telpā, ne visas jūsu iecienītās pozas var būt īstenojamas. Varbūt sākt ar kaut ko vienkāršāku. "Varbūt tas neizklausās seksīgi, taču jums abiem ir jātur kājas uz zemes," stāsta ginekologs Idriss Abdur-Rahmans. Tas palīdzēs saglabāt līdzsvaru, un būs mazāks risks nokrist. Ja stāvēšana īsti nelīdz, var apsēsties vai, ja vietas ir vairāk, pat apgulties. Dažās lielākās dušās var ieņemt misionāra pozu, kas no ierastās atšķirsies ar vēsuma sajūtu (tikai skatieties, lai grīda tiešām ir tīra).

Ir seksa rotaļlietas ar piesūcekni, kuras var pielipināt pie dušas sienas vai vannas dibena.

Bet, ja uz grīdas ir nomestas ziepes, paceliet tās, uzsver ginekoloģe Mirjama Grīna. Abu kāju turēšana uz grīdas neko labu nedos, ja tur būs slidens. Un, ja vēl kritiens būs dzimumakta brīdī... Tad tas nebūs smieklīgi.

Atrodiet kādu atbalstu

Ja jums ir dušas sēdeklis, izmantojiet to, iesaka seksa un attiecību eksperte Megana Fleminga. Variējiet sēdus pozas – sēdus patiesi ir grūtāk nokrist.

Foto: Shutterstock

Ja nu sekss dušā iepaticies, dažādībai var veikt zināmas investīcijas, piemēram, nopirkt stingru vannas paklājiņu ar gumijas virsu, kas pielīp grīdai. Ja mīlēsieties uz ceļiem vai guļus, būs ērtāk.

Tāpat nebaidieties izmantot dušas sienas nelielam atbalstam, iesaka Grīna. Pret sienu var labi atbalstīties, mīlējoties stāvus. Lai gan var atrast arī citus ikdienas priekšmetus, kas var kalpot par atbalstu.

Vēl viens ieguldījums var būt stieņi atbalstam dušā. Var piestiprināt kāju balstus, ja gribas izmēģināt ambiciozākas pozas. Tos var ierīkot dažādos augstumos pie sienas.

Labākie lubrikanti seksam dušā

Ne visām sievietēm pietiekamā daudzumā izdalās dabiskais lubrikants, turklāt, mīlējoties ūdenī, dabiskajai smērvielai ir tendence izskaloties. Tāpēc pat tām sievietēm, kuras parasti neizmanto lubrikantu, var gadīties, ka tas noder, mīlējoties dušā. Varētu domāt – ja esi dušā, varbūt kā lubrikantu var izmantot ūdeni? Tomēr nē – ūdens nevar aizstāt smērvielu, saka Fleminga. Arī ziepes noteikti ne – tās var kairināt dzimumorgānus un kaitēt, iekļūstot dziļāk. Ja nepieciešams, jāizmanto smērvielas aizstājējus. Ja ierasti laba izvēle ir lubrikanti uz ūdens bāzes, mīlējoties dušā tie var aizskaloties ātrāk nekā tie, kuri ir uz silikona vai eļļas bāzes.

Fleminga seksam dušā iesaka smērvielu uz silikona bāzes, jo tai ir bieza konsistence un tā ir noturīgāka. Var izmantot arī eļļas bāzes smērvielas, taču, ja izmanto lateksa prezervatīvu, šī smērviela apdraud tā lietošanas drošību. Ja izmantojat prezervatīvu, to jādara arī, mīlējoties dušā. Droša seksa noteikumi maģiski nemainās brīdī, kad esi applūdis ar ūdeni. Tāpat nemainās higiēnas nosacījumi. Piemēram, nekad uzreiz nepārejiet no anālā seksa uz vaginālo, nenomainot prezervatīvu. Tas palīdzēs izvairīties no dažādu baktēriju pārnešanas uz maksti un urīnizvadkanālu, kur tās var izraisīt infekciju.

Seksa rotaļlietas dušā

Mīlēties dušā, tieši tāpat kā uz sauszemes, var visdažnedažāk, saka Fleminga. Var būt orālais sekss, pieskārieni, berzēšanās, ķircināšana vai vienkārši otra pētīšana. Viņa iesaka dušā kopīgi mazgāties, tā eksperimentējot ar savām sajūtām. Un, kas vēlas, var izmantot arī kādu seksa rotaļlietu (vai pat vairākas).

Foto: Shutterstock

Tās var būt labs veids, kā dažādot mīlēšanos dušā bez lielas akrobātikas. Ir pieejamas dažādas ūdensizturīgas un šļakatu drošas seksa rotaļlietas. "Tas, protams, nenozīmē, ka seksam dušā noteikti jāiesaista partneris – tā var būt arī solo "spēle"", saka seksoloģe Kerola Kvīna.

Ja jūs izmantojat prezervatīvu, to jādara arī, mīlējoties dušā. Droša seksa noteikumi maģiski nemainās brīdī, kad esi applūdis ar ūdeni.

Ir tikai divu veidu seksa rotaļlietas, kuras Kvīna neiesaka lietot seksam dušā vai vannā: metāla un stikla. "Abas var kļūt ļoti slidenas līdz ar smērvielu un ūdeni. Turklāt var būt sāpīgi, ja tāda uzkrīt uz kājas. Kā arī – nokrītot tās var sabojāt flīzes, viņa saka. Tā vietā labāk izmantot vieglākas seksa rotaļlietas dušā vai vannā. Ir arī rotaļlietas ar piesūcekni, kuras var pielipināt pie dušas sienas vai vannas dibena.

Vēl ir seksa rotaļlietas ar gredzenveida turēšanas iespēju – tādas nenokritīs.

Ir atšķirība starp ūdensdrošām un šļakatu drošām seksa rotaļlietām. Pirmās var pilnībā iegremdēt ūdenī, savukārt šļakatu drošās var samitrināt. Vēl Kvīna piebilst, ka nevajadzētu silikona seksa rotaļlietu izmantot kopā ar silikona smērvielu. Ja to lieto iekšēji, bez prezervatīva, labāks būs eļļas bāzes lubrikants.

Foto: Shutterstock

Bet, iespējams, Latvijas lauku klusā nostūrī var izmēģināt seksu āra dušā?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!