Foto: Shutterstock

Seni priekšstati un populārā kultūra (piemēram, seriālos "Girlmore Girls" Rorija un Leina, "Intrigante" Serēna un Blēra, "Sekss un lielpilsēta" četrinieks) cenšas iegalvot, ka ideālā draudzība ir tā, kas ilgst gadu gadiem. Un, ka nekas nav labāks par tādu, kur viens otru pazīst līdz mielēm, kas mēdz variēties no mīlestības līdz apņēmībai nekad vairs nesarunāties. Daļa no šīm "ideālajām" attiecībām ir tikai formālas, uzturētas pienākuma un vainas sajūtas dēļ. Kā noteikt, ka tādās esi un kā emocionālajai veselībai nelabvēlīgas attiecības pārtraukt?

Motivācija draudzībai var būt kopīgā vēsture, ģimenes saiknes un tamlīdzīgi, un reizēm šo sakaru uzturēšana nav slikta ideja. Bet, ja tās "izsmeļ", atņem laiku, enerģiju tām attiecībām, kas patiešām rūp, šī draudzība var būt pat toksiska.

9 pienākuma draudzības pazīmes

Viens no pirmajiem un būtiskākajiem paņēmieniem, kā šādas neveselīgas attiecības atšifrēt, ir izprast personīgās izjūtas pēc mijiedarbības. Pienākuma draudzībai visbiežāk seko līdzi vainas sajūta vai gluži vienkārši – enerģijas trūkums.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!