Ziema – gada tumšākais laiks, kas nāk ar gaišākajiem svētkiem. Gaismas virtenes, svecītes, kas izgaismo pilsētu un mājas, – raksturīgākais Ziemassvētku laikam. Un kā tad bez izrotātās egles! Mēs satikām to "rūķi", kas parūpējas, lai Rīgas egles būtu skaistas!


Brīdis, kad pirmoreiz iedegas izrotātā svētku egle, ir maģisks. Tās gaidas pirms tam... It kā izgreznotā egle jau kādu laiku stāv laukumā, bet, tikai iedegoties gaismām, svētku sajūta kļūst īsta. Atceros, 2022. gadā es biju Doma laukumā, kad tur iededza vienu no galvenajām Rīgas Ziemassvētku eglēm – un vienbalsīgi noelšas viss laukums. Šis brīdis vienmēr ir īpašs arī Jevgeņijai Verovskai, kura vairākas nedēļas pirms adventes ar skaļruni rokās "diriģē" egles rotātājus uz pacēlājiem. Viņa kopā ar kolēģiem atbild par svētku noskaņu un egļu izskatu, ne tikai Rīgā, bet arī citās Latvijas pilsētās un arī Lietuvā.

"Rīgai vienmēr ir savas prasības. Kādreiz priekšroka bija Rīgas krāsām – baltai un zilai, ar laiku nomainījās, un tagad ir silta zelta krāsa," stāsta Jevgeņija. Viņas pārstāvētais uzņēmums "Studio Des Fetes Latvia" pirmoreiz konkursā par Rīgas galvenās egles rotāšanu uzvarēja 2007. gadā, un kopš tā laika ne tikai Rīgā, bet arī Jūrmalā, Daugavpilī, Ozolniekos un citur iedzīvotājus priecē tā izdomātie dekori – gan Ziemassvētkos, gan citos svētku projektos, tostarp "Staro Rīga" un "Ziemassvētku egļu ceļš". Kad Jevgeņija rāda realizētos projektus, ik pa laikam iesaucos, ka to esmu redzējusi un pie tā fotografējāmies visa ģimene!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!