Foto: Vida Press

Pēc košās "dopamīna garderobes"", pēc rozā Bārbijas gada, modes krāsu aplis ir atgriezies pie neitrālākiem un redzei patīkamākiem toņiem. Kamēr pavasaris vēl nesilda, bet ziema (emocionāli) jau ir vēsture, pieprasījums palielinājies un dizaineri apstiprinājuši, ka šokolādes brūnā krāsa ir tik pat universāla kā melnā.

Latte grims, šokolādes nagi, espresso krāsas mati – pasaule ir sajūsmā par visu, kas ir par un ap gardo krāsu. Un modes industrija neatpaliek. Universālais raksturs ir mīlestības skaidrojums.

Izdevumā "Harper’s Bazaar" interneta veikala "Net-a-Porter" mārketinga direktore Libija Peidža min, ka brūnās krāsas pievilcības atslēga slēpjas pēdējo sezonu tendencē, kas ir funkcionāls apģērbs: "Esmu novērojusi, ka klientu interese ir pieaugusi par valkājamām garderobes bāzes lietām. Neierastas ir pārmaiņas, ka relaksētas, ikdienišķas drēbes ir modē. Visu gadu valkājamas, ērti kombinējamas un diapazonā no baltas līdz brūnai un melnai."

Foto: Vida Press

Šīs neitrālās krāsas iekļaujas "klusā luksusa" koncepcijā, kas ir nepietiekami novērtētās, elegantās un investīciju vērtās lietas. Viegli kombinējamas (kontrastā spilgtajām) un glaimojošas. Brūnā ir maiga alternatīva melnajai. "Kā kompliments visiem ādas toņiem, pārsteidzoši viegli stailingojama un izmantojama par neitrālu fonu citām krāsām un apdrukām. Tajā var tērpties viscaur vai kombinēt ar atšķirīgām tekstūrām," Peidža apstiprina. Luksusa veikala "Browns" baijere Hītera Gremsone atkārto kolēģes teikto: "Tā kā dizaineri ir aizrāvušies ar neitrālām krāsām, ļoti svarīga ir kļuvusi tekstūra." Samts, zamšs, zīds, velvets, fliteri, āda, mīkstie adījumi kopā vai individuāli.

Foto: Vida Press

Stilu ziņā, brūnā ierakstās ne tikai "klusā luksusa" estētikā, bet piedien arī ekscentriķiem, tendenču ievērotājiem un pat romantiķiem. Līdzīgi ir par izstrādājumiem, brūnai būs būt virsdrēbēs, kostīmos, aksesuāros un nu pat ballīšu garderobē. "Nav striktu noteikumu, brūnas krāsas lietas var valkāt dažādu tendenču un dažādu sezonu ietvaros," vēl Peidža atgādina, ka brūnajai vislabāk piestāvēs zelta krāsas aksesuāri (apavu sprādzes, pulksteņi, juvelierizstrādājumi).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!