Foto: Vida Press

Mājās gatavotas pusdienas var būt lielisks veids kā ietaupīt naudu. Izņemot gadījumos, ja ambīcijas augstas un maizītes tiek glabātas mūziķa, dizainera Farela Viljamsa radītā dizaina somā franču modes namam "Louis Vuitton". Pērn prezentēta, šogad pieejama iegādei par vairāk nekā 3000 eiro.

Mūzikas producents un mūziķis Farels Viljams, kurš 2023. gada februārī kļuva par franču luksusa modes nama (vīriešu modes līnijas) radošo direktoru, iedvesmojies no klasiskajām papīra sviestmaižu turzām. Bet ne visi cilvēki ir tik vienkārši, lai atļautos ko tik prastu nēsāt rokās, tāpēc tieši viņiem būs piemērota pārliela izmēra klača soma, ko pasist padusē.

Tā tapusi no govs ādas un iekrāsota identiskā tonī kā "Louis Vuitton" butikos pieejamie papīra maisi. Bet, lai cena nebūtu kā no gaisa pagrābta, to attaisno lielais luksusa zīmola logotips un aizdare, kas atkal jau imitē iepirkuma maisu zilos rokturus. Šoreiz zili ir nevis rokturi, bet dārgo pusdienu aizdares mehānisms.

View this post on Instagram

A post shared by StockX (@stockx)

Protams, zīmolam "Louis Vuitton" tā nav pirmā reize, un šis arī nav pirmais zīmols, kas iedvesmojas no ikdienišķām, proti, lētākām lietām. Kad modes namā saimniekoja dizainers Marks Džeikobss, tapa rūtainas tirgus tašas (2007. gada pavasarim/vasarai), vēlāk jeb 2022. gadā, kad viņa vietu bija ieņēmis nu jau nelaiķis Virgils Ablo, tapa krāsas bundžu atgādinoša soma. Tā bija nodeva paša elkam, māksliniekam Marselam Dišānam, kura daiļrades filozofija bija ikdienas objektus padarīt par tēlotājmākslas darbiem.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!