Globālo konfliktu un nebeidzamā stresa kontekstā "Pantone" 2024. gada krāsa ir ar numuru "13-1023 Peach Fuzz" jeb persika pūka – maigs tonis, kas ir kā atgādinājums palēnināt dzīves tempu un rūpēties gan par sevi, gan citam par citu.

Ik gadu decembrī pasaulē pazīstamais krāsu institūts un autoritāte "Pantone" paziņo nākamā gada aktuālo krāsu. 2023. gada krāsa bija vēsi sarkanais tonis "Viva Magenta", ko dēvēja par netradicionālu toni netradicionālam laikam.

View this post on Instagram

A post shared by PANTONE (@pantone)

Kā vēsta "Time", 2024. gada romantiskais krāsas nosaukums skaidri norāda uz ar šo toni saistīto jutekliskumu: samtaini persiki, maigas marabu spalvas un zīdaini gludi audumi – viss, kas nāk prātā, domājot par šo rozā un oranžās krāsas kombināciju.

"Pantone" Krāsu institūta izpilddirektore Leatrise Eizemana, stāstot par šī gada izvēli, uzsver, ka "Persiku pūka" ir krāsa, kas atbilst šim periodam, tā atspoguļo cilvēka pamatvajadzības un vēlmes, ko izjūtam grūtos laikos. "Tuvojoties 2024. gadam, īpaši uzkrītoši ir tas, ka dzīvesveida jēdziens iemanto jaunu nozīmi," izdevumam "Time" sacīja Eizemnana. Viņa norādīja, ka šis ir nemierīgs brīdis daudzos dzīves aspektos, kā rezultātā, domājot par mierīgāku nākotni, pastiprinās vajadzība pēc empātijas, līdzjūtības un rūpēm.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!