Foto: Adidas/Publicitātes foto

Vai tu pirktu apavus, kas izskatās krietni palietoti vai pat apzināti nosmērēti, par 169 eiro – turklāt, tā ir cena pēc atlaides? Jā, šķiet, ka "adidas" vēlas iekasēt augstāko iespējamo maksu par apavu pāri, kas izskatās, kā visai skarbi komentē "Threads" lietotāji, pēc bezpajumtnieka apaviem. Vai tiešām sācies "netīro apavu" trends??

Jau kādu laiku ievērojami pieaugusi tādu apavu popularitāte, kas izstaro "vintage" estētiku, un šajā tendencē ir iesaistījies zīmols "adidas" ar savu jaunāko veikumu – "Ultra Boost Light".

Sociālo tīklu lietotājus, bez šaubām, ir sajūsminājis šis jaunizlaidums – baltie apavi, uz kuriem acīmredzami ir redzamas pelēkas švīkas (kas vēsta par nolietojuma pazīmēm), kā arī brūni traipi, kas atgādina dubļus. Tāpat krāsa vietām ir nolobījusies, tādā veidā vēl vairāk atspoguļojot to, ka apavi ir piedzīvojuši pavisam ierastu, ikdienišķu nolietojumu. Un, starp citu, bez atlaides šie apavi maksā 200 eiro.

"Adidas" "Ultra Boost Light" pirmo reizi tirgū nonāca 2023. gada februārī. Produkta aprakstā ir norādīts, ka apavi izgatavoti, izmantojot vismaz 20% otrreizēji pārstrādātu materiālu. Tāpat tiek apgalvots, ka šie apavi ir vieni no vieglākajiem skriešanas apaviem, pateicoties jaunajai starpzolei, kas ir par 30% vieglāka nekā iepriekšējiem "Ultra Boost" modeļiem.

Foto: Adidas/Publicitātes foto

"Dārza apavus vairs nevajag pāraut"

"Feisbuka" jaunajā "tviterī" – "Threads" latviešu tauta jau ir sākusi iesmiet par šo trendu, izsakoties arī visai nejauki un skarbi. Viens no komentāriem skan šādi: "Tātad tas nozīmē, ka oficiāli varam netīrīt savus apavus?!"

Cits atklāj savus novērojumus, proti, ka tomēr jaunais "stils" neaprobežojas tikai ar "adidas" apaviem: "Kopumā bezpajumtnieka stils šobrīd ir trendā! Klāt labi iederēsies netīras džinsas un džemperis ar caurumiem."

"Kad man izmeta šo apavu reklāmu, pirmajā acumirklī nodomāju, ka reklamē apavu tīrīšanu, un, ka blakus būs vēl viena tīrā bilde." Bet nē! Šie apavi patiešām ir nonākuši pārdošanā, un ne jau lietoto veikalu stendos!

"No dārza visa zemaina un netīra varēšu lepni pa ielu staigāt," piebalso kāda komentētāja.

Arī "Instagram" un "Facebook" netrūkst izbrīnu saucienu. Viens no tiem ir šāds: "Nu, ko, nav vairs jāmeklē līdzekļi, ar ko notīrīt baltus apavus, mīļie! Cik vienkārši tika atrisināta problēma. Un pamēģiniet tik tagad piesieties "Andelē Mandelē" par pleķiem uz drēbēm un apaviem. Ir jāsāk sekot modei!"

"Sportland" savā mājaslapā norāda: "Adidas" "Ultra Boost" izstrādē izmantoti inovatīvi risinājumi. Tie ir radīti, lai vēl vairāk uzlabotu skriešanas apavu tehnoloģijas un sniegtu vislabākās sajūtas skriešanas laikā. Savienojot pagātni un nākotni, kā arī vismodernākās "adidas" tehnoloģijas, jaunie modeļi izstrādāti, lai nodrošinātu vēl nebijušas kustību iespējas, precizitāti un izmēra atbilstību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!