Tas, kā tu lieto kosmētiku, ļoti daudz pastāsta par tavu personību. Tātad, kāda tu esi? Romantiska vai ... nelaimīga? Vai tu dod priekšroku dūmakaini krāsotām acīm un maigi spīdīgām lūpām, vai minimāli uzsver acis, bet lūpas krāso spilgti sarkanas? Lai kāda arī nebūtu tava izvēle, tā ārkārtīgi daudz pasaka par tavu personību.
Palūkosimies uz dažiem zināmiem kosmētikas lietošanas paņēmieniem un ko tas liecina par konkrēto personu.

Klasiskā
Piemērs no slavenību vidus: Ketrīna Zeta Džounsa

Tā ir sieviete, kas vislabāk jūtas ar neizplūdušām acu kontūrām, koptām uzacīm un smalkām acu kontūrzīmuļa līnijām. Ja viņa lieto acu ēnas, tad visbiežāk konturējošas, nevis mirdzošas un košas. Viņas grima vissvarīgākā detaļa ir lūpu krāsa, visdrīzāk sarkana. Spīdīgas lūpas nav gluži viņas gaumē - pārāk vieglprātīgas.

Viņai grims nav tik daudz greznošanās, cik viņas tēla daļa. Šāds izskats lieliski piedien gan darba žaketei, gan vakarkleitai, un ir ļoti piemērots sievietēm, kurām jādodas tieši no biroja uz vakara pasākumu.

Romantiskā
Piemērs no slavenību vidus: Elle Makfersone

Domājiet par pasteļtoņiem. Viņas iemīļotākās grima krāsas ir rozā un persiku. Par labu tiek atzīts mirdzums, tāpat arī spīdums. Šī tipa personām patīk lietot kosmētiku, taču diezgan minimāli... Ar mazumiņu viņa cenšas panākt daudz.

Viņas grims ir koķets un meitenīgs, kas nekad nepārkāpj robežas. Ja kāds elements izceļas un pievērš uzmanību, tad ziniet, ka šajā gadījumā tas neatbilst romantiskai personībai. Viņai netīk uzsvērtas līnijas, visdrīzāk viņa lieto mitrinošu tonālo krēmu, nevis pūderkrēmu.

Dramatiskā
Piemērs no slavenību vidus: Gvineta Paltrova

Par dramatiskām personībām runājot, vecais labais likums par uzsvara likšanu vai nu uz acīm, vai lūpām ir tīrās muļķības! Kādēļ izcelt tikai vienu daili, ja var bagātīgi aplaimot abas? Viņai patīk spēcīgi uzsvērtas gan acis, gan lūpas. Viņa nekautrējas lietot kontūrzīmuli un neatstāj māju, neuzlikusi skropstu tušu. Bez tās viņa jūtas kā neapģērbta.

Viņai patīk dekoratīvā kosmētika, un viņa nebaidās eksperimentēt ar krāsām. Ļoti iespējams, ka viņai ir tik daudz kosmētikas nieciņu, ka varētu atvērt pat mazu veikaliņu. Viņai apnīk konkrētā lietiņa, pirms tā ir beigusies. Viņai patīk iegādāties un lietot visu jaunāko produkciju. Viņa visdrīzāk būs sīkumaina un pedantiska attiecībā uz savu izskatu un vēlēsies, lai dienas beigās viņa izskatītos tikpat labi, cik no rīta. Dramatiskajam tipam šķiet - jo vairāk, jo labāk.

Puiciskā
Piemērs no slavenību vidus: Vinona Raidere

Šī tipa pārstāvēm kosmētika bijusi nebijusi. Dažreiz viņas to vēlas, dažreiz ne. Ja nu tomēr viņas to lieto, tad varētu izvēlēties sākot no lūpu spīduma līdz spilgti rozā ēnām.

Puiciskās meitenes mēdz būt diezgan kalsnas un draiskas, tāpēc viņām piestāv īpatnējs, neparasts grims, lai gan visdrīzāk viņas neapgrūtinās sevi, uzliekot pilnīgu grimu... tikai mazliet, kad viņām rodas tāda vēlēšanās. Turklāt ziniet, ka viņas nepošas jums par prieku, tāpēc gadījumā, ja jums nepatīk, viņas no tā sliktāk naktī negulēs.

Nelaimīgā
Piemērs no slavenību vidus: Neminēsim!

Nelaimīgajām grims gluži nepalīdzēs. Vai varbūt jūs domājat citādi? Lai ko viņa arī neliktu uz sejas, tik un tā izskatīsies neglīta, kā no koka nokritusi un pa ceļam izbaudījusi visu tā zaru "glāstus"... turklāt divreiz! Atsitusies pret zemi un no jauna uzlidojusi gaisā. Labāk taupiet savu naudu, mīļā, un padomājiet par ķirurģijas iespējām.

Vieglprātīgā dāmīte
Piemērs no slavenību vidus: Kailija Minoga

Viņa mīl kosmētiku, bet galvenais ir, lai tā būtu ārkārtīgi meitenīga. Dzirkstošs, spīdošs, mirdzošs, košs - viss, kas tāds ir, viņai derēs. Par matēto šajā gadījumā aizmirstiet. Viņa nedomā, ka smalkās faktūras der tikai vakaros. Visdrīzāk viņa pa dienu valkās kurpes uz īpaši augstiem papēžiem pie džinsiem, kā arī vizuļojošu blūzi. Slavējiet viņu.

Mums parasti viņa patīk. Viņa ir ne tikai dzīvības ienesēja saviesīgos pasākumos, bet arī komiskā veidā atvieglo jebkuru situāciju. Viņa mīl dzīvi, un viņas grims ir vieglprātīgi jautrs. Krāsas un faktūras sniedz prieku, tad kāpēc tās neizmantot?

Bezkaunīgā meiča
Piemērs no slavenību vidus: Džordana

Ļoti vienkārši. Grims ir viņas ierocis. Ja tas neapvelta viņu ar varu un spēku, tad ierocis nav efektīvs. Šī tipa personībām patīk melnais acu kontūrzīmulis, melnā skropstu tuša, piesātināta lūpu krāsa un daudz spīduma. Viņai nav nekas pretī pret pamatīgu grima bāzi, tikpat pamatīgu, kā viņa pati. Viņas grims nav maiga ilūzija.

Dažreiz viņa ar grimu ir pavisam cita personība nekā bez tā, tā ka dažreiz nākas minēt, vai tiešām satiekat vienu un to pašu cilvēku. Bet parasti bezkaunīgā meiča ir un paliek mazliet nekaunīga – dienu vai nakti!

Skaistais kaķēns
Piemērs no slavenību vidus: Rīsa Viterspūna

Uzreiz prātā nāk filmu zvaigznes un limuzīni. Viņa izskatās pēc četrdesmito gadu filmu zvaigznes, ar perfektu ādu, ar melno šķidro kontūrzīmuli uzvilktām acu līnijām, mākslīgām skropstām un sarkanu lūpu krāsu. Viņa visu lietos ārkārtīgi rūpīgi un izskatīsies nevainojami, kamēr vien neapdzisīs zibspuldžu un prožektoru gaismas.

Viņa nekad neizies no mājas bez grima. Patiesībā viņa šādos gadījumos pat varētu neatbildēt uz durvju zvanu (un kā ar telefona zvaniem?). Grims viņai sniedz ilūziju par nevainojamu izskatu, gan dzerot kafiju kopā ar savu labāko draudzeni, gan dodoties uz teātra pirmizrādi. Viņai patīk izskatīties vienlīdz labi, tas ir, vienādi gan darba un mājās apģērbos, gan vakartērpos.

Dabiskā
Piemērs no slavenību vidus: Mega Raiena

Grims? Kas tas tāds? Reizēm, īpaši svinīgos pasākumos, šī tipa personības varētu uzklāt plānu kārtiņu mitrinošā tonālā krēma, nedaudz skropstu tušas un varbūt arī bezkrāsainu spīdumu. Viņas kosmētikas somiņā varētu būt tikai skropstu tuša un higiēniskais lūpu balzams.

Dažkārt viņa nelieto kosmētiku tāpēc, ka viņai tā nav vajadzīga, bet citreiz atkal tāpēc, ka nevēlas sevi apgrūtināt. Pienākot vasarai, tikai retajam izdosies viņu redzēt pat ar mitrinošo tonālo krēmu un lūpu spīdumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!