Foto: AFP/Scanpix
Lai parādītu vācu modes metra Karla Lāgerfelda "Chanel" darināto pavasara/vasaras kolekciju, bija vajadzīgas supermodeles Kara Delevinja un Stella Tenante, noslēpumaina pils, 90 ozoli un vairāk nekā 3000 dažādu krūmu un citu augu.

Kā vēsta izdevums "The Daily Mail", modes nama "Chanel" jaunākajā kolekcijā dominēja mūsdienīgas ziedu apdrukas apvienojumā stilizētiem 19. gadsimta Francijas tērpu motīviem - savilkumiem, spalvām un bagātīgiem rotājumiem.

Modeles fotosesijas laikā slīdēja pa puskrēslā tīto dārzu kā fejas no "Sapņa vasaras naktī", pēc skates atzina modes kritiķi.

Skati atklāja 42 gadus vecā Stella Tenante, tērpta baltā tvīda mētelī, kuru greznoja vesela spalvu kaskāde. Skates vienojošais elements bija eksotiski zābaki ar atvērtu purngalu.

Divdesmit gadus vecā Kara Delevinja demonstrēja veselu vienkrāsainu tērpu sēriju, tostarp ģeometriskas formas vakartērpus un spalvām rotātas fantastiskas kleitas.

Modes žurnālisti drebinājās no aukstuma, ieejot aukstajās pils telpās, bet Lāgerfelds šādu efektu, šķiet, jau bija iecerējis.

"Te nav auksti, gaiss vienkārši ir svaigs. Vai tad jūs nejūtat gaisā pavasara vēsmas?" Lāgerfelds sacīja, atklājot skati. "Un neaizmirstiet, ka šī ir augstā mode."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!