Foto: PantherMedia/Scanpix
Katrai sievietei, kura vēlas izskatīties labi un sekot arī modei, jāsaprot, ka pareizi izvēlēts apģērbs ļauj izskatīties slaidākai, neskatoties uz dabiskajām formām.

Īpaši svarīga apģērba izvēle ir gadījumā, ja esi apaļīgas figūras īpašniece: nevajag krist izmisumā, bet gan apgūt dažus smalkus trikus, kuru ievērošana radīs nevainojama auguma iespaidu. Resurss "modniy.tv" iesaka, kā pareizi izraudzīties krāsas un apdrukas, kas vizuāli slaidina augumu.

Krāsas dara brīnumus


Foto: PantherMedia/Scanpix

Atceries: siltie toņi vienmēr liek izskatīties apaļākai. Īpaši uzmanīgi jāizturas pret dzelteno, oranžo un koši sarkano krāsu.

Izraugoties krāsu, priekšroku labāk dot neitrāliem un vēsiem toņiem un to pieklusinātiem, maigākiem, vidēji piesātinātiem variantiem.

Aukstās krāsas, piemēram, zilā, smaragda un antracīta, vizuāli samazina figūras apjomu, tāpēc tērpiem šādās krāsās der pievērst īpašu uzmanību.

Tāpat labi izskatīsies tērpi tumši zaļā, ķiršu, granātsarkanā, šokolādes brūnā, piesātināti zilā, pelēkzilā, ametista un aukstā bēškrāsā.

Raksti, ziedi svītras – kādas?


Foto: PantherMedia/Scanpix

Izslēdz no savas garderobes audumus ar spilgtām apdrukām, lielām svītrām, rūtīm vai citiem lieliem zīmējumiem,  jo visi šie elementi liek sievietei izskatīties apaļākai.

Tāpat liekus kilogramus uzsver apģērbi ar izteiktiem vai lieliem punktiem vai ziediem.

Savukārt ģeometriski zīmējumi uz apaļīga auguma deformējas. Tātad arī no šādiem tērpiem labāk izvairīties.

Centies izvēlēties augstvērtīgus audumus vienā tonī, plastiskus, viegli krītošus un drapējamus materiālus.

Ja tev tomēr ļoti gribas papildināt tērpu ar kādu spilgtu zīmējumu, šo detaļu novieto tā sauktajā "portreta zonā" - kā smalku šallīti ar skaistu zīmējumu.

Vertikāļu noslēpumi


Foto: PantherMedia/Scanpix

Auduma apdrukai apaļīgām dāmām jābūt ne pārāk sīkai, bet arī ne pārāk smagnējai - tai it kā jāsasaucas ar tavas figūras vidējām proporcijām.

Svarīgi, lai jebkura veida apdruka (skujiņu raksts, rūtiņas, ziediņi) nebūtu pārāk spilgti un kontrastējoši. Vislabāk derēs krāsu ziņā klusināta apdruka, kas neraibina un nerada pulsējošu efektu.

Kostīmā jācenšas izvairīties no krāsu pārbagātības. Pat gaiši cimdi komplektā ar tumšu kostīmu var vizuāli paplatināt figūru, bet koša apdare vai josta saīsināt augumu.

Īpaši uzmanīgi jāizraugās kleitas ar ziedu rakstu. Lieli rotājumi vai ziedi var atrasties vietās, kuras vēlies akcentēt, piemēram, uz leju paplatinātu svārku apakšmalā. Izvairies no ziedu un apdares akcentiem problēmzonās!

Pārliecinies, lai katrā apģērba komplektā būtu vertikālas līnijas. Tas gan nenozīmē, ka steidzīgi jāietērpjas leģendārajā svītrainajā kostīmā! Tā sauktais akordeona vai sētas efekts, ko rada daudzas vertikālas līnijas, tikai padarīs figūru vizuāli platāku. 

Ieteicamās vertikālās līnijas ir pagarinātas krelles, reljefas nošuves, kontrastējošas žaketes aizdares un vīles labi piegulošām biksēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!