Foto: PantherMedia/Scanpix
Lūpas ir pielīdzināmas sūklim, jo to struktūra lielā mērā atkarīga no ūdens daudzuma organismā. Ciešot no dehidratācijas, tās sasprēgā un kļūst sausas, savukārt, uzņemot pietiekamu ūdens daudzumu, ir mitrinātas un attiecīgi izskatās vizuāli pievilcīgi.

Arī to āda ir krietni plānāka nekā citviet cilvēka ķermenī, un uz to virsmas netiek izstrādāts taukvielu aizsargslānis, lai pasargātu lūpas no ārējo vides apstākļu ietekmes. Tādējādi tās nereti piemeklē "izžūšanas" sajūta, un, lai no tās izvairītos, izdevums "Cosmopolitan" ir apkopojis septiņus ieteikumus lūpu kopšanai.

Neaizmirsti par ūdeni!

Izdzerot dienā vismaz astoņas glāzes ūdens, tiks mitrināta ne tikai tava āda un attiecīgi arī lūpas, bet uzlabosies arī vielmaiņa un veselības stāvoklis.

Izvairies no lūpu laizīšanas!

Siekalas satur gremošanu veicinošus enzīmus, kas "nojauc" lūpas aizsargājošo barjeru un sausina tās. Tādēļ tā vietā, lai lūpas regulāri nolaizītu, uzklāj papildus kārtu lūpu balzama!

Pievērs uzmanību lūpu balzamu sastāvam!

Vispiemērotākie līdzekļi lūpu kopšanai ir bišu vasks, šī sviests, kā arī vitamīnu E, jojoba un kokosriekstu eļļas saturoši produkti. Savukārt sievietēm ar jutīgu ādu speciālisti iesaka izvēlēties lūpu balzamus, kuru sastāvā ir kampars, kā arī piparmētras, kam piemīt atvēsinoša iedarbība.

Izvairies no sausa gaisa!

Elektriskais gaisa mitrinātājs ir lieliska alternatīva sausa gaisa novēršanai, attiecīgi uzlabojot organisma kopējo pašsajūtu, kā arī ādas stāvokli, un tā darbošanās naktī nodrošinās arī pilnvērtīgāku miegu.

Lieto skrubi!

Gluži kā uz sejas un ķermeņa, arī lūpu āda pamazām uzkrāj atmirušās šūnas, tādēļ ir svarīgi tās vismaz reizi divās nedēļās attīrīt ar maigu skrubi. Būtiski, ka kosmētisko līdzekļu vietā var lietot arī dabiskus produktus, piemēram cukuru, kas sajaukts ar olīvu eļļu.

Uzmanies no UV stariem!

Priecājoties par gaidāmo atvaļinājumu pludmalē, atceries, ka saulē var apdegt ne tikai tava āda, bet arī lūpas, īpaši tāpēc, ka tās neizstrādā melanīnu!

Izvēlies piemērotu lūpu krāsu!

Viens no iemesliem, kādēļ lūpu krāsas nezaudē savu noturību pat vairāku stundu garumā, ir to sastāvā esošās vielas, kas sausina krāsas pigmentus, kā arī lūpu ādu.

Lai pasargātu savas lūpas no "izžūšanas", izvēlies lūpu krāsas, kuru sastāvā ir arī glicerīns vai vitamīns E, lietojot tās pamīšus ilgnoturīgajām pomādēm, kā arī izmanto lūpu spīdumu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!