Foto: PantherMedia/Scanpix
Vai arī tavs skapis ir "piepildīts ar vainas apziņu"? Neesi vienīgā. Kā noskaidrots pētījumos, tieši vainas sajūta sievietēm visbiežāk liek veikt nepārdomātus pirkumus, un teju katras sievietes skapī ir aptuveni 22 lietas, kas sastāv no nekad nevilktiem apģērbiem, aksesuāriem un apaviem vai lietām, kas izmantotas ne vairāk kā vienu reizi, vēstī portāls "Mnn".

Impulsīvā iepirkšanās ir izplatītākais iemesls, kādēļ sieviešu garderobē nonāk nevajadzīgas lietas, savukārt to glabāšana pat vairāku gadu garumā visbiežāk atkarīga no vainas apziņas par iztērēto naudu un nevēlēšanās atzīt savu neapdomīgumu, liecina aptaujas.

Izplatīts iemesls nekad nevilkto drēbju glabāšanai ir arī apņemšanās nomest svaru, līdz tās derēs (41 procents respondentu), kā arī ticība, ka noteiktas lietas atkal atgriezīsies modē (17 procenti respondentu).

Tāpat vairums sieviešu atzīst, ka no noteiktiem apģērba gabaliem, neraugoties uz to nevilkšanu, gluži vienkārši nespēj atbrīvoties, jo dotās lietas šķiet pārāk labas.

Kā ieteicamāko alternatīvu šīs problēmas risināšanai aptaujātās sievietes savukārt norādījušas piedalīšanos dažādos tirdziņos, kur nekad nevilktā drēbe tiek apmainīta pret kādas citas sievietes skapja saturu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!