Foto: Reuters/Scanpix
Aktrises Bleikas Laivlijas frizūra iemantojusi teju kulta statusu, neskaitāmām sievietēm vēloties iegūt tikpat veselīgas, vijīgas un nedaudz mežonīgas lokas. Šai sakarā vietnē health.com publicēti aktrises matu kopšanas noslēpumi.

Kā izrādās, 26 gadus vecā Laivlija matu kopšanai ikdienā nepievērš īpašu uzmanību. Galvenais noslēpums ir aktrises mātes dotais padoms – ķermeņa un matu kopšanā izmantot kokosriekstu eļļu.

"Mazgājot matus, no taukvielām un netīrumiem vēlamies atbrīvot tikai saknes, savukārt pārējo matu daļu, īpaši, galus cenšamies mitrināt. To realizēt palīdz kokosriekstu eļļa, ko ieklāju matos pirms mazgāšanas. Savukārt šampūnu lieku tikai matu saknēs, kas tās atbrīvo no eļļas un netīrumiem," teic Laivlija.

Jāpiebilst, ka kokosriekstu eļļas vērtīgās īpašības novērtējuši arī Holivudas vadošie frizieri, jo tā lieti noder gan sausiem un bojātiem, gan normāliem un veselīgiem matiem.

Salīdzinājumā ar citām eļļām tā efektīvāk novērš proteīnu zudumu no matiem un, uzklāta pirms mazgāšanas, iekļūst dziļi matā, to barojot un novēršot elektrizēšanos.

Tāpat kokosriekstu eļļa veicina matu augšanu, stiprinot to folikulus, kā arī mitrinot galvas ādu.

Frizieri to nereti izmanto arī pirms matu veidošanas ar karstiem instrumentiem, tādējādi tos pasargājot no dedzināšanas.

Tiesa, ikdienas lietošanā kokosriekstu eļļa tās substances dēļ matus padarīs taukainus, ja tiks uzklāta tieši uz galvas ādas un saknēm, tāpēc eksperti aicina to lietot tikai matu pirmajai pusei, sākot no galiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!