Foto: DELFI
Nedēļas nogalē aizvadītā Koačellas mūzikas festivāla ietvaros Palmspringsā uzņēmums "H&M" paziņoja par tā nākamo sadarbības partneri — spilgto dizaineru Aleksandru Vangu.

Šī sadarbība iezīmē jaunu posmu — pirmo reizi uzņēmuma komandai ilgi gaidītam kopdarbam pievienojas amerikāņu modes mākslinieks.

Modes dizainera vārdā nosauktais zīmols mājvietu kopš tā atklāšanas 2007. gadā radis Ņujorkā un ieguvis noteiktu vietu kā pastāvīgu attīstību apliecinošs un pilsētas ieturēto tēlu jaunā kontekstā pārveidojošs.

Aleksandra Vanga smalkums atspoguļojas pretrunīgā izsmalcinātības un nepilnību apvienojumā. Viņa kolekcijas pārsteidz, jo tās ir dabiskas vienkāršības caurstrāvotas, taču vienmēr pauž arī vieglumu.

"Alexander Wang x H&M" kolekcija ietvers apģērbus un aksesuārus sievietēm un vīriešiem un būs pieejama aptuveni 250 veikalos visā pasaulē, kā arī tiešsaistē no 2014. gada 6. novembra.

Aleksandrs Vangs atzīst: "Man kā dizaineram tas ir liels gods sadarboties ar "H&M". Kopīgais darbs ar šiem cilvēkiem ir aizraujošs un rada daudz prieka.

Mani sadarbības partneri ir ļoti atvērti un nebaidās pārkāpt robežas, lai paplašinātu telpu radošām idejām. Tā būs lieliska iespēja lielākam interesentu lokam iepazīt "Alexander Wang" zīmola elementus un dzīvesstilu."

"Aleksandrs Vangs šodien ir viena no nozīmīgākajām izpausmēm modes pasaulē. Viņš precīzi zina, ko cilvēki vēlas valkāt, un rada modi ar tādu enerģiju un kaislību, kas aizrauj līdzi pārējos. Neticami — bet mēs patiesi šogad sadarbojamies ar viņu!" stāsta "H&M" radošā konsultante Margarēta van den Boša.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!