Foto: Jose Luis Pelaez Inc./Blend Images
Zobu balināšana mājas apatākļos salīdzinoši zemo izmaksu dēļ kļūst arvien populārāka. Tomēr, pirms ķeries pie balinošo plāksnīšu iegādes, iepazīsties ar beautyhigh.com apkopotajiem faktiem, ko, ļoti iespējams, par zobu balināšanu vēl nezini.

Svarīgākais – veseli zobi

Pirms balinošo plāksnīšu lietošanas apmeklē zobārstu un zobu higiēnistu, lai pārliecinātos, ka zobos nav kariesa un attīrītu tos no zobakmens. Pretējā gadījumā plāksnītēs esošais balinātājs var ļoti kaitēt zobiem, izraisot to drupšanu un emaljas sairšanu.

Sāpes ir izplatītas...

Pēc zobus balinošo plāksnīšu lietošanas ļoti izplatīts ir paaugstināts to jutīgums, kā arī smaganu apsārtums. Ja balinošo gēlu sanāk norīt, vari iedzīvoties arī kuņģa sāpēs un nelabumā.

...tomēr no tām var izvairīties

Periodā, kurā balini zobus, tīri tos ar īpašām pastām, kas paredzētas jutīgiem zobiem, kā arī emaljas stiprināšanai.

Instrukcijas ir svarīgas

Balinot zobus, ir vitāli svarīgi ievērot visas norādītās instrukcijas. Neturi plāksnītes ilgāk nekā tas paredzēts, kā arī nelieto vairāk balinošā gēla! Rezultātā zobi kļūs nevis baltāki, bet gan tiem tiks nodarīts ievērojams kaitējums, panākot ķīmiskus apdegumus un zobu drupšanu.

Nepārcenties

Lai zobi neiegūtu mākslīgu un nedzīvu izskatu, nepārbalini tos! Vislabākais indikators ir acu baltumi – zobi vislabāk izskatīsies, ja būs vienā krāsā ar tiem!

Papildus efektam...

Lai zobi uzturētu to balto toni, ēd zemenes, selerijas, citrusaugļus, ābolus un burkānus – produkti, kas ir nedaudz skābi un rada papildus siekalu izdalīšanos, zobus padara gaišākus.

Efekts nav mūžīgs

Atkarībā no tavas ēdienkartes un zobu higiēnas paradumiem balināšanā iegūtais efekts saglabāsies no sešiem mēnešiem līdz diviem gadiem, zobiem pakāpeniski atgūstot toni, kāds tiem bija pirms plāksnīšu lietošanas.

Kafijai un tējai – nē!

Vismaz divas nedēļas pēc zobu balināšanas nelieto kafiju un tēju – to pigments ieēdīsies zobu emaljā. Ja bez minētajiem dzērieniem nevari iztikt, lieto salmiņu!

Dzer ūdeni

Lai attīrītu mutes dobumu un veicinātu siekalu izdalīšanos, regulāri padzeries!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!