Foto: PantherMedia/Scanpix

Viena no sejas skaistākajām iezīmēm ir izteiksmīgas, lielas acis. Taču, pat ja māte daba tev tādas nav dāvājusi, tu vari izmantot vairākus dailymakeover.com ieteiktus trikus, lai tās tādas padarītu.

Izmanto ledu

Viens no faktoriem, kas liek acīm izskatīties mazākām, kā tās ir patiesībā, ir pietūkums. Lai to mazinātu un acis izskatītos lielākas, tu vari izmantot ledu vai arī slapjus tējas maisiņus – ledu ietin audumā un paturi to uz acīm aptuveni 15 līdz 20 minūtes, bet slapjos tējas maisiņus izmanto, lai ne vien pakāpeniski mazinātu pietūkumu, bet arī atbrīvotu ādu no kaitīgajiem toksīniem.

Krāso uzacis

Lai vizuāli palielinātu savas acis un tās patiešām izceltos, iekrāso uzacis visā to garumā – sākot no deguna un pieres saskaršanās vietas līdz pat tālākajam acs kaktiņam.

Papildus skropstas

Lai radītu ilūziju par izteiksmīgām acīm un tās padarītu dimensiāli lielākas, acu ārējā stūrī uz skropstu līnijas uzliec mākslīgās skropstas. Pievienoto skropstu garums un apjoms radīs plaši atvērtu kaķenes acu efektu.

Lieto konsīleri

Izgaismo savu acu zonu un nomaskē tumšos lokus, izmantojot konsīleri. Lai sasniegtu labāko efektu, izvēlies konsīleri ar rozā nokrāsu, kas būtu par vienu toni gaišāks par tavu ādu un uzklāj to ne tikai zem acīm, bet arī uz acu plakstiņiem, lai acis izskatītos plaši atvērtas un izteiksmīgas.

Izgaismo acis

Izmanto pērļainas acu ēnas un uzklāj tās zem katras uzacs uzliekuma vietas, virs uzacīm, kā arī acu kaktiņos – pēc tam stringri uzvilktās līnijas izpludini, lai radītu maigāku un dabiskāku izskatu.

Uzliec skropstas

Vispirms uzliec skropstas pavisam taisni, bet pēc tam pagriez birstīti 30 līdz 45 grādu leņķī uz acu ārējo pusi un pēc tam uzliec tās vēlreiz. Skropstu uzliekšana liks tavām acīm izskatīties lielām un plaši atvērtām, savukārt birstītes pagriešana 45 grādu leņķī piešķir papildus izteiksmīgumu, tajā pašā laikā ļaujot tām izskatīties pavisam dabīgi.

Gaiša ūdens līnija

Viena no biežākajām kļūdām, ko mēdzam pieļaut un kas padara mūsu acis mazākas, ir lainera uzklāšana uz ūdenslīnijas. Tā vietā, lai izmantotu tumšas krāsas, izmanto baltu vai caurspīdīgu zīmuli, lai izgaismotu acis.

Radi dubultefektu

Pēc acu lainera uzklāšanas, ņem vienu nedaudz gaišākas krāsainās acu ēnas un iepludini tās ievilktajā līnijā – tādējādi acis izskatīsies dziļākas un tām būs izsteiksmīgāka kontūra, kā rezultātā tās izskatītes plašākas.

Mini kaķacis

Nekad neuzklāj laineri visas acs garumā, jo tādējādi tev neizdosies panākt vēlamo lielo acu efektu. Tā vietā sadali acs augšējo plakstiņu četrās daļās – kaķaci sāc krāsot no otrās plakstiņa atzīmes un velc to līdz pat ārējai acs līnijai, beigās izveidojot tādu kā nelielu kaķa astīti. Veido līniju tā, lai nebūtu iespējams noteikt, kur tā ir sākusies.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!