Foto: Shutterstock
Tuvojoties pavasarim, ir vērts padomāt par sava izskata atsvaidzināšanu. Lūk, 15 padomi, ko apkopojām no pašu pieredzes skaistākai pavasara gaidīšanai! Veselīga āda, mirdzoši mati un noderīgi grima triki - sagaidi gada silto sezonu starojoša!

1. Dodoties dušā vai vannā, veic ādas pīlingu, noņemot atmirušās šūnas un tā padarot to gludāku, mirdzošāku un veselīgāku, kā arī uzlabojot asinsriti. Protams, ar skrubēšanos nav vēlams pārlieku aizrauties – veic to reizi nedēļā, lai nekairinātu ādu. Neaizmirsti arī par pēdu un elkoņu apkopšanu, uzklājot ādai skrubi masējošām kustībām un tā maigi attīrot to.

2. Ziemas laikā, visticamāk, esi valkājusi siltus zābakus, nedaudz piemirstot par pēdu ādas kopšanu. Lai novērstu cietās ādas veidošanos, kas visbiežāk skar papēžus un pēdu ārmalas, lieto pīlinga līdzekļus, veic pēdu masāžu un iezied tās ar barojošu krēmu, lai siksniņkurpju sezonu sagaidītu ar maigām un gludām pēdām!

3. Revidējot dekoratīvās kosmētikas krājumus, nodrošinies ar spilgta toņa lūpu krāsu, kas nekavējoties atdzīvinās tavu seju, kā arī pārbaudi pārējo kosmētikas līdzekļu derīguma termiņus. Atceries, ka veca kosmētika ne tikai nepilda savu funkciju, bet arī kairina tavu ādu.

4. Lai āda atgūtu veselīgu toni, tā vietā, lai dotos uz solāriju, izmēģini paštonējošos losjonus, kā arī regulāri izbaudi sejas maskas, kas mitrinās un attīrīs ādu, izlīdzinot tās toni un veicinot šūnu atjaunošanos.

5. Lai mazinātu plakstiņu pietūkumu un acu graušanas sajūtu, uzliec tām gurķu vai kartupeļu šķēlītes, melnās tējas maisiņus vai atvēsinātu, mitru dvieli, kas sašaurinās poras, mitrinās ādu un novērsīs diskomfortu.

6. Gatavojoties gada siltajai sezonai, padomā arī par matu stāvokļa uzlabošanu. Iespējams, vajadzīga ne tikai krāsas atjaunošana un griezuma atsvaidzināšana, bet arī to veselību uzlabojošas procedūras – palutini matus ar mitrinošām un barojošām maskām, kā arī atsakies no veidošanas ar taisnotāju un lokšķērēm, kas, kā apgalvo frizieri un zinām mēs pašas, ir ātrākais ceļš pretim sausiem un bojātiem matiem.

7. Sāc lietot vaigu sārtumu! Tas atsvaidzinās ādas toni un izskatu padarīs jauneklīgāku – vien uzmanies no pārmērībām un pārlieku koša toņa, kas radīs nedabisku izskatu.

8. Tuvojoties sauļošanās sezonai, velti laiku, lai pārbaudītu dzimumzīmes! Piesaki vizīti pie dermatologa!

9. Lai iegūtu starojošāku izskatu, izmēģini iecienīto kosmētikas līdzekļu krēmveida versijas – acu ēnas, izgaismojošais līdzeklis, vaigu sārtums, pūderis – tā tava seja izskatīsies dabiskāk.

10. Atceries dzert daudz ūdens un uzņemt pietiekami daudz vitamīnu un minerālvielu – pēc ziemas tas ir nepieciešams ne tikai tavam veselības stāvoklim kopumā un imunitātes stiprināšanai, bet arī spēcīgiem nagiem, veseliem matiem un gludai ādai!

11. Ļauj ādai elpot! Kad vien iespējams, dodies ārā bez kosmētikas! Svaigais gaiss darīs brīnumus.

12. Izmēģini šobrīd aktuālās grima tendences – krāsaina lainera līnija, neierasts acu ēnu tonis, spilgta lūpu krāsa – variāciju ir daudz! Tāpat parūpējies par manikīru un pedikīru, izvēloties dzīvespriecīgus toņus un šobrīd aktuālo oriģinālo nagu dizainu!

13. Atceries par lūpu balzamu – pavasara vējos vari iedzīvoties sausā un to appūstā ādā, kas ne tikai izskatīsies neestētiski, bet arī radīs diskomfortu.

14. Ja ziemā iztiki ar matējošu pūderi, nu vari atkal atgriezties pie bronzera – ar to gan izcelsi sejas vaibstus, gan padarīsi ādas toni siltāku.

15. Svarīgākais priekšnoteikums pievilcīgam izskatam un labai pašsajūtai ir miegs. Nelaupi sev to un ik nakti centies gulēt vismaz astoņas stundas. Pārmaiņas jutīsi un redzēsi pavisam drīz!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!