Foto: Shutterstock
Bez dīvāna neiztikt nevienā mājoklī, tāpēc dizaineri strādā pie tā, lai ik pa laikam pārsteigtu ar ko vēl nebijušu vai jau sen aizmirstu. Pēdējā laika aktualitāte, kas saņem arvien vairāk uzslavas un jomas speciālistu atzinību – ir ieliektas formas dīvāni.

Stūra dīvāni nudien ir vecmodīga izvēle. Tie aizņem daudz vietas, stūra daļa visbiežāk paliek neizmantota, un tie neizskatās oriģināli. Lūk, piemērs, kur dīvāns kalpo arī kā akcents telpā, ne tikai kā praktiska vajadzība!

Ieliektu formu dīvāniem priekšrocība ir arī tā, ka tajā var sasēsties vairāk cilvēku, turklāt nevienam nebūs saspiestas kājas, kā tas ir ar stūra dīvānu sašaurināto daļu.

Šādu mīkstu mēbeļu izvēle ir kā radīta verandām, balkoniem vai citām vietām, kur sienas nav klasiski taisnas, bet ieliektas.

Arī mazākā telpā šāda stila dīvāns labi izskatīsies, būs kompakts un stilīgs risinājums.

Bieži vien šādi dīvāni ir transformējami, piemēram, ar funkciju tos sadalīt vairākās daļās. Tad uz tiem var sasēsties vēl vairāk cilvēku, ja tie atdalīti, jo arī galējās malās kāds var izmantot vietu.

Gluži kā tas ir pie apaļu formu ēdamgaldiem, kur vienmēr sarunas rosās labāk, arī ieliektas formas dīvāni radīs omulīgu čalošanas zonu.

Lielāki vai mazāki, gar visu sienu vai tikai istabas vidū – šāda stila mīkstās mēbeles ļauj variēt ar istabas iekārtojumu. Un tas ir tikai stereotips, ka dīvānam jābūt novietotam pie sienas, arī telpas vidū tas izskatīsies burvīgi.

Šis noteikti ir labs risinājums lielām telpām, kur gribas vairākas mīkstās mēbeles, bet bieži vien tik garus dīvānus nemaz nevar piemeklēt. Sakomplektējot tos kopā vienu pie otra, var izveidot dīvāna zonu kaut visas istabas garumā.

Taču arī nelielāki šāda stila dīvāni izskatās gana interesanti, lai iekārotu kaut ko līdzīgu savās mājās.

Mazākā telpā, kur ar mīkstajiem krēsliem vien nepietiek, bet vidū taisnstūra dīvāns īsti labi neizskatās, tieši šis risinājums būs veiksmīgākā alternatīva.

Ja esi jauna dīvāna meklējumos, tad noteikti iepazīsties ar profesionāļa ieteiktiem padomiem, ko ņemt vērā, pirms svarīgā pirkuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!