Foto: Shutterstock
Jauns gads nāk ar jaunām vēsmām, un tāds solās būt arī 2019. gads. Jau pirms 1. janvāra interjera dizaineri un modes speciālisti ir izteikuši savas prognozes par to, kas nākamgad būs aktuāls modes industrijā, mājokļa iekārtojumā un dizainā.

Iedvesmojoties no portāla "Pure WoW", piedāvājam ieskatu sešās aktualitātēs, kas nākamgad valdīs mājokļa interjerā. Lai gan 2018. gads mājokļa interjerā bija spilgts un tekstūrām piesātināts – 2019. gads solās būt vēl spilgtāks un drosmīgāks.

Astoņdesmito gadu stiliņš

Daudzi piekritīs, ka mode ik pa laikam atgriežas. Nākamgad mājokļa interjerā topā būs astoņdesmito gadu stila vēsmas. "Tendences soļo cauri gadu desmitiem. Pirms dažiem gadiem atdzima sešdesmito un septiņdesmito gadu stils – boho iezīmēs, bet tagad ir pienākusi kārta astoņdesmitajiem gadiem," skaidroja dizainere Džaklīna Džoslina.

Kā vēsta "HGTV", astoņdesmitajos gados topā bija mozaīktipa durvju logi un dušas kabīnes, rozā vannasistabas, stikla flīzes (izskatās kā ķieģeļi), noplukušais šiks (mēbeles ar nodiluma izskatu), paklājs, kurš izklāts pa visu grīdu, paklājs tualetē, tapetes ar nodalāmo svītru (atsevišķa līnija, kur virsū bija dažādi grezni ornamenti, puķes vai multfilmu tēli), puķaini audumi, pasteļi, vertikālās žalūzijas strēmelēs un vinila grīdas segumi. Savukārt "Architectural Digest" atgādina, ka tolaik topā bija drapērijas un stikla galdi.

View this post on Instagram

A post shared by dream palace (@dreampalacevintage) on Sep 23, 2018 at 8:47am PDT

Siltie toņi

"Tava Māja" jau vēstīja, ka nākamgad par gadu krāsu ir pasludināta koraļļu. Nākamais gads solās būt siltiem toņiem bagāts, tāpēc vēsi zilajiem toņiem jāsaka uz kādu laiku ardievas. Topā būs siltie un sievišķīgie toņi. Kā pieļauj "Homepolish" dizainere Kerija Vaskueza, tad šīs krāsas cilvēkos atdzīvinās dzīvesprieku, palīdzēs viņiem kļūt par kripatiņu laimīgākiem, kā arī uzfrišinās mājokli.

View this post on Instagram

A post shared by PIKART ○ LIGHTS (@pikart_lights) on Dec 26, 2018 at 3:30am PST

Akvareļi

Ja 2018. gadā topā bija ziedu motīvs, tad 2019. gadā topā būs abstraktās akvareļkrāsas, ziņo "Pure WoW". Tās būs gan izteiktas un "treknas", gan arī maigākas.

View this post on Instagram

A post shared by Black Crow Studios (@blackcrowstudios) on Feb 22, 2018 at 4:37pm PST

Alva un blāvi zilganpelēkā krāsa

Metālu dažādība pašreiz ir sezonas aktualitāte, bet 2019. gadā topā būs alva un arī blāvi zilganpelēkā krāsa. Kā skaidrojis dizaineris Higlajns Kresnovs, tad šīs krāsas un materiāls nav izteiksmīgs kā misiņš vai zelts, bet tas piešķir lietām labu tekstūru un piedod dziļumu.

Restorāna tipa iekārtojums

Nākamgad savos mājokļos var ienest restorānu interjeru stila vēsmas, piemēram, iebūvētus dīvānus, dažādus krēslus un ēdamgaldus. Restorānu mēbeles "ieiet" arī dzīvojamajās mājās, kas piešķirs telpai mājīgumu.

View this post on Instagram

A post shared by JKG Interiors London (@jenniferghatan_interiors) on Mar 6, 2018 at 2:03am PST

Maksimālisms

2019. gads aiz sevis atstās minimālismu. Jaunais gads nesīs pārmaiņas, kas solās būt maksimālisma zīmē. Tas nozīmē, ka mājoklī var būt apvienotas vairākas tekstūras, krāsas, stili un mēbeles. Tā teikt – kā no pārpilnības raga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!