Pavasarim strauji tuvojoties, pastiprinās vēlme pēc svaiguma un kaut kā gaišāka ne tikai garderobē, bet arī matu krāsošanā. Iedvesmojoties no portāla "Cosmopolitan", piedāvājam sešas matu krāsas, kas aizgaiņās drūmās ziemas domas un toņu gammā ļaus tuvoties siltākam un gaišākam laikam.

Silti blondais tonis

View this post on Instagram

A post shared by Ryan Pearl (@ryanpearl23) on Apr 26, 2018 at 9:22am PDT

Ja ziemā gaišo matu īpašnieces nereti izvēlas vēsās nokrāsas, piemēram, platīna blondo, tad pavasarī ir vērts pāriet uz siltāku toni. Lieliski izskatīsies zelta nokrāsa, kas piedod koptēlam siltumu un gaišumu. Ja nevēlies visus matus krāsot šajā tonī, izvēlies izcelt tikai šķipsnas.

Vara sarkanā krāsa

View this post on Instagram

A post shared by Madelaine Petsch (@madelame) on Jul 17, 2018 at 1:35pm PDT

Tām, kuras meklē pavisam košu variantu, var noderēt vara sarkanā krāsa. Tomēr ne visām sievietēm piestāvēs ugunīgi sārtais tonis, tāpēc jāpiemeklē ādai atbilstošākā nokrāsa. Tas var būt arī pavisam cita vara nokrāsa, piemēram, tāda, kas līdzinās zeltam vai rozā tonim.

Brūnā ar gaišām šķipsnām

View this post on Instagram

A post shared by Lauren Lewis. (@laurenlewiss_) on Nov 17, 2018 at 12:59pm PST

Saprotams, ka ne visām ir vēlme matus nokrāsot pilnībā gaišus. It īpaši, ja ilgstoši esi kopusi savus šokolādes brūnos matus. Tā vietā, lai veiktu drastiskas pārmaiņas pavasarī, izvēlies iekrāsot nedaudz gaišākas šķipsnas. Tās dos vajadzīgo svaigumu un būtiski uzlabos matu izskatu.

Pasteļu toņi

View this post on Instagram

A post shared by Ryan Pearl (@ryanpearl23) on May 29, 2018 at 12:53pm PDT

Mati visās varavīksnes krāsās jau kļuvuši par ierastu krāsošanas veidu. Tomēr šajā pavasarī vērs uzmanību, ka tendencēs iekļaujas pasteļa toņi. Tas nozīmē, ka spilgti rozā, zilā vai zaļā tiek aizstātas ar mierīgākām un dūmakainākām versijām.

Tumšas saknes

View this post on Instagram

A post shared by Lia Liza (@lia.lizaa) on Oct 31, 2018 at 5:17pm PDT

Tumšas saknes ir atgriezušās matu krāsu modē! Tendence ne tikai lieliski izskatās neskaitāmām sievietēm, bet arī ļauj ilgāku laiku iztikt bez sakņu krāsošanas. Turklāt dāmas, kuras savus pelēcīgos vai tumšos matus krāso gaišus, var izmantot situāciju, lai ataudzētu dabīgās matu krāsas saknes.

Tumši brūni un melni ar izceltām šķipsnām

View this post on Instagram

A post shared by CASH (@cashlawlesshair) on Dec 27, 2018 at 9:30am PST

Savukārt tumši brūnus un melnus matus šajā pavasarī ieteicams mazliet akcentēt. Tas nozīmē iekrāsot gaišākas šķipsnas ap sejas līniju, lai koptēlu padarītu vieglāku un gaisīgāku. Tāpat aizmirsti par matētiem un blāviem toņiem – rūpējies, lai mati būtu spīdīgi un neatgādinātu mākslīgo ķiveres efektu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!