Foto: Shutterstock
Neskaitāmas sievietes ikdienā saskaras ar paplašinātām porām sejas ādā, kas būtiski ietekmē kopšanas un arī krāsošanās paradumus. Lai arī poru samazināšana ir sarežģīts process, iedvesmojoties no portāla "Women's Health", apkopojam vairākus veidus, kas var palīdzēt nelielos ādas krāterus padarīt apjoma ziņā mazākus.

Ādas attīrīšana

Kad sejas ādas šūnas atmirst, dažkārt tās uzkrājas izteiktajās porās, tādā veidā padarot tās vēl lielākas. Tāpēc lielu uzmanību pievērs regulārai sejas ādas attīrīšanai. Ikdienā izmanto saudzīgu mazgāšanas līdzekli tavam ādas tipam, savukārt dažas reizes nedēļā atceries par attīrošu masku vai pīlinga procedūru.

Maska uz sejas

Tīras poras ir noslēpums, kāpēc tās izskatās mazākas. Piemēram, mālu maska būs lielisks līdzeklis, lai sejas ādu attīrītu. Tāpat vari izvēlēties maskas ar citām sastāvdaļām, taču lūko pēc tādas, kas atbilst tavam sejas tipam. Turklāt, ja tavs papildu līdzeklis ir pīlings, attīrošu masku nevajadzētu lietot tikpat bieži – tā būtiski ietekmēsi ādas aizsargbarjeru, kas var novest pie apsārtuma vai iekaisuma.

Augu tvaiks

Šo metodi ir dzirdējušas vai izmēģinājušas neskaitāmas sievietes, tomēr tā joprojām tiek izmantota arī mūsdienās. Liec verdošā ūdenī, piemēram, svaigas rožu lapiņas, mazliet lavandas, rozmarīna, bazilika un piparmētras. Tad pārklāj ar dvieli un atstāj ievilkties piecas minūtes. Vēlāk liec galvu zem dvieļa un ieelpo smaržojošo aromātu aptuveni 10 līdz 15 minūtes. Augu tvaiki palīdzēs attīrīt poras, tomēr jāņem vērā fakts, ka tvaiki nedrīkst būt pārlieku karsti, jo tas var novest pie ādas applaucēšanas.

Saules ietekme

Saules starojums būtiski ietekmē arī sejas ādu un īpaši poras. Uzturoties tiešajos saules staros ilgstoši, lēnāk norit jaunu šūnu rašanās. Līdz ar to ādas poras var kļūt izteiktākas un arī redzamākas. Vasaras sezonā pievērs uzmanību aizsargkrēmiem, lai pasargātu ādu no saules ietekmes. Turklāt liec aiz auss, ka pārlieku bieža sauļošanās būtiski ietekmē arī ādas novecošanos.

Pirms un pēc treniņa

Liela uzmanība jāpievērš ādas stāvoklim pirms un pēc sportiska treniņa. Tā laikā izdalās sviedri, nereti sievietes pieskaras ādai ar rokām vai ar citiem priekšmetiem. Īpaši, ja cīnies ar izteiktām porām vai citām sejas ādas problēmām, rūpīgi notīri ādu pirms un pēc aktivitātēm, piemēram, ar mitrajām salvetēm vai speciāliem līdzekļiem.

Ja nepieciešams, dodies pie speciālista

Ir gadījumi, kad iepriekš minētie padomi situāciju būtiski neuzlabo, tāpēc vajadzības gadījumā palīdzību meklē pie speciālista. Mūsdienās ir neskaitāmas procedūras, kas var uzlabot poru izskatu un ne tikai veselību, bet arī ādas stāvokli kopumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!