Foto: DELFI
Nereti interjerā cilvēki baidās izmantot balto krāsu sienu krāsojumam, jo tas ir gaužām nepraktiski, turklāt it mazākais netīrums būs kā uz delnas. Tomēr ir arī tādi, kas riskē un sava mājokļa sienas izvēlas krāsot baltas.

Iedvesmojoties no portāla "Real Simple", aplūkojam trīs iemeslus, kāpēc lemt par labu tieši baltai krāsai. Kā raksta portāls – pēdējo gadu laikā tieši šī krāsa mājokļos ir iemantojusi savu popularitāti, turklāt tās popularitāte ik gadu turpina augt.

"Real Simple" uzrunāja arī dizaina studijas "Ashton Woods" direktori Lī Spičeri, lai viņa nosauktu iemeslus, kāpēc vērts izvēlēties tieši balto krāsu. Iespējams, tas būs labs palīgs, ja vēl svārsties starp balto krāsu vai kādu citu.

Tīrības sajūta. "Baltā krāsa "attīra" prātu," papildina Spičere, "tā liek justies relaksēti, kā arī palīdz sakārtot domas, lai varētu izdarīt pareizo izvēli." Šī krāsa ir kā balts audekls vai papīra lapa – uz tās var viegli izpausties, kombinējot dažādas krāsas un dekorus. Arī pati Spičere savā studijā kā pamatkrāsu izvēlējusies tieši baltu.

Ilūzija par lielāku telpu. Studijas direktore skaidro, ka ļoti daudzi izvēlas balto krāsu, jo tā rada lielisku ilūziju telpā, proti, telpa uzreiz izskatās lielāka un plašāka. Ja tā ir maza un šaura telpa, tad ar baltās krāsas palīdzību telpa vizuāli izskatīsies garāka, paskaidro medijs.

Krāsa liek justies labi. Spičere piemin psiholoģiju, jo šajā nozarē baltā krāsa tiek raksturota kā miera un tīrības simbols, turklāt viņa šajā sakarā arī uzskaita citas lietas, piemēram, kāzu kleitu, baltu dūju vai pat baltu karogu, kas raisa cilvēkos visai patīkamas emocijas. "Cilvēki, iespējams, neizprot, ka baltā krāsa dod savā ziņā gaismas klātbūtni," norāda Spičere. "Baltā krāsa mājokļos ienes gaismu, kas mums liek justies labi."

Šajā rakstā vari aplūkot interjera elementus, kurus labāk neizvēlēties baltā krāsā, bet šeit vari izlasīt iemeslus, kāpēc izvēlēties baltu grīdas segumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!