Foto: Shutterstock
Bieži telpas iekārtošanā priekšroka tiek dota neitrālajiem toņiem, tomēr laika gaitā tie var kļūt gaužām apnicīgi. Turklāt dažādie toņi no plašās krāsu paletes var telpu padarīt dzīvīgāku, siltāku un arī saulaināku, padarot tavu ikdienu produktīvāku. Ja neesi pārliecināts par to, kā pareizi kombinēt krāsas, lai telpā nevaldītu pārpīlētības sajūta, lūk, pāris padomi, pēc kuriem vadīties, lai drosmīgās krāsas veiksmīgi iekļautos telpā un atspoguļotu tavu personību.

Tumšo toņu kombinācijas


Ne vienmēr, lai telpu padarītu nedaudz īpašāku no acīm pierastā, nepieciešams to izdaiļot ar drosmīgiem toņiem, piemēram, dzeltenu vai sarkanu, norāda “Houzz” interjera eksperti. Unikālu piesitienu, dzīvīgumu un eleganci mājoklī radīs arī tumšo un neitrālo toņu kombinācijas, piemēram, zaļie un zilie toņi.

Spēlēšanās ar krāsu toņiem


Interesantu interjera dizainu iespējams panākt, spēlējoties ar krāsu dažādajiem toņiem. Piemēram, telpā integrējot dažādus zilās krāsas toņus. Veiksmīgi kombinēsies tīri zilais tonis, vēsi zilais un zilganvioletais tonis. Šādā interjerā lieliski izskatīsies kontrastaini akcenti, piemēram, violeti ziedi vai sarkans plediņš.


Arī spēle ar siltajiem toņiem var sniegt lielisku rezultātu. Maigi rozā sienas, kas papildinātas ar spilgtiem akcentiem, piemēram, rakstainu paklāju un segu, violetu lampu, telpai piešķir raksturu, vienlaikus samazinot rozā krāsas dramatiskumu. Šāds interjera dizains lieliski derēs bērnistabā.


Pretstati

Ja nevēlies, lai kāds no toņiem telpā būtu dominējošais, vari izmantot pretstatus. Šeit gan jāņem vērā, ka krāsas būtu nepieciešams izvēlēties ar mēru, lai istabā neradītu haotisku noskaņu. Lai pieturētos pie vienotas krāsu paletes, par iedvesmu izvēlies kādu krāsainu mākslas darbu, pēc tam istabu papildinot ar akcentiem un mēbelēm, kas ir tieši tādās krāsās, kā glezna.


Tapetes


Vienkāršs, taču efektīvs veids, kā mājokli atsvaidzināt ar krāsām, ir izvēlēties tapetes ar interesantu apdruku. Turklāt vēl viens no veidiem, kā eksperimentēt ar krāsām, ir iegādāties drosmīgās krāsās tādas lietas, kuras laika gaitā tāpat būs jānomaina, piemēram, gultasveļu. Tas būs eksperiments bez ilgtermiņa saistībām!

Spilgts un neitrāls tonis


Ja sienu vēlies nedaudz spilgtākā tonī – tā, lai istaba izskatītos dzīvīga un gaiša, – tomēr baidies pārspīlēt, vari izmantot neitrālus aksesuārus, kas nedaudz apslāpēs spilgto toni. Šajā gadījumā, lai nedaudz neitralizētu zilo sienas toni, izmantota glezna, kurā dominē baltā krāsa.

Koks


Vēl kāds lielisks veids, kā nedaudz apslāpēt izvēlēto sienas krāsu, ir mājokli nedaudz papildinot ar koka elementiem. Lieti noderēs koka galdi, krēsli un arī sīkākas detaļas, piemēram, koka gleznu un bilžu rāmji. Koks ne tikai nedaudz apslāpēs sienas toni, bet radīs arī dabiskuma noskaņu un siltumu.

Spilveni


Ja vēl neesi gatavs lielākiem eksperimentiem, izpaužoties ar krāsu paleti uz sienām vai mēbelēm, lielisku rezultātu radīs arī pareizi izvēlētas spilvendrānas. Izmanto dažādu rakstu un krāsu spilvenus, savstarpēji spēlējoties ar krāsām un spilvenu izkārtojumu, saprotot, kuri toņi lieliski izskatās kopā, bet kuri nē.

Tekstūra


Eksperimentējot ar krāsām, neaizmirsti arī par tekstūru. Nedaudz piesātināta vai raupja tekstūra piešķirs telpai dziļumu. Piemēram, saglabāto ķieģeļu sienu vari papildināt ar pītiem groziem, koka elementiem, kā arī modernu caurspīdīgu krēslu, vienkopus apvienojot senatnīgumu un mūsdienīgumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!