Foto: Vida Press
Ne vienmēr ir nepieciešams savs īpašums, lai to iekārtotu pēc sirds patikas. Par piemēru varam ņemt 49 gadus veco Emmu Pārksu no Šropšīras, kas pirms 16 mēnešiem kopā ar meitu un dēlu pārcēlās uz laukiem un īrēto mājokli pārvērta īstā mākslas šedevrā, to izdaiļojot visās varavīksnes krāsās.

Kad vientuļā mamma sāka īrēt nelielu, trīs guļamistabu māju lauku apkaimē, tās interjers bija blāvs un nepiesaistošs – sienas bija nokrāsotas baltā un magnolijas krāsā, savukārt mēbeles – pavisam vienkāršas, vēsta "Vida Press". Taču Emmas sapnis vienmēr ir bijusi "vintage" stila lauku māja, un ar mājas saimnieka akceptu sieviete ķērās pie darba, lai uzsāktu mājokļa neticamās pārvērtības.

Vispirms tika novākti vecie paklāji, kas pavēra skatu uz šarmanto dēļu grīdu, kuru sieviete izlēma nokrāsot baltu. Pirmā pārsteidzošās pārvērtības piedzīvoja viesistaba – esošās mēbeles tika aizstātas ar lietotām retro stila mēbelēm, sienas nokrāsojot zaļā, maigi un spilgti rozā krāsā. Taču viesistabā ir viena īpaša, un, kā teic pati ideju autore, "sulīgi svaiga" siena, kas izrotāta ar dāvanā saņemtajām tapetēm. Tika atsvaidzināts arī kamīns, tā ķieģeļus nokrāsojot baltā krāsā. "Zināju, ka vēlos, lai mājās būtu boho stila krāsas un ļoti daudz augu," stāsta Emma, kuras mājoklī tiešām ik uz stūra ir atrodami augi un ziedi – pat aizkaru vietā. Aizkaru stangu vietā viņa novietojusi dabisku koka zaru, kurā iekārti puķupodi ar dažnedažādiem augiem – daži no tiem iekārti pat krellēs. Šādus "aizkarus" sieviete izveidojusi arī guļamistabā. "Logi izskatās ļoti skaisti, un aiz tiem paveras brīnišķīgs skats – nevēlējos to slēpt aiz aizkariem," par savu radošo ideju nosaka Pārksa.


"Mans budžets vienmēr bijis ļoti ierobežots, tādēļ visam cenšos pieiet radoši, turklāt pārsvarā visu pērku iepriekš lietotu," viņa stāsta. Un radošums patiesi caurstrāvo iekārtoto mājokli, piemēram, virtuvē pie griestiem piekārtas vecas, šķūnī atrastas koka kāpnes, kas nokrāsotas baltā krāsā, un pie tām piekarināti grieztie ziedi. Ziedi rotā arī daudzas no mājokļa sienām, kuras sieviete gleznojusi pati – katra no sienām ir kā unikāls mākslasdarbs, kur redzami skaisti ziedu motīvi košās, taču vienlaikus nomierinošās krāsās.


Visus mājokļa "uzfrišināšanas" darbus sieviete veikusi saviem spēkiem, strādājot pilnas slodzes darbu un vienlaikus rūpējoties par diviem bērniem. Uzlabošanas darbi aizņēmuši aptuveni gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!