Foto: Shutterstock
Ierīkojot vannasistabu, jāpieņem pārdomāti lēmumi, neatkarīgi no tā, cik liela vai maza tā ir. Efektīva telpas izmantošana ir viens no svarīgākajiem uzdevumiem tās iekārtošanā, jo vannaistabai pirmām kārtām jābūt funkcionālai. Portālam "Houzz" interjera dizaineris Dilans Čapels nosauc visbiežāk pieļautās kļūdas, izbūvējot vannasistabu jaunā mājoklī.

Tālāk no koplietošanas telpām


Čapels iesaka rūpīgi pārdomāt mājokļa kopējo plānojumu un, ja vien tas ir iespējams, izvairīties no vannasistabas izvietošanas līdzās kādai no mājas koplietošanas telpām, piemēram, virtuves vai dzīvojamās istabas. Interjera dizainers šādu ieteikumu argumentē ar to, ka, visticamāk, būtu nepatīkami, piemēram, lielu viesību laikā sēdēt pie ēdamgalda un noskatīties uz vannasistabu, kura bieži tiek izmantota.

Foto: Shutterstock

Neuzkrītoši izvietots tualetes pods

Iepriekšminētais ieteikums iet roku rokā ar nākamo bieži pieļauto kļūdu – tualetes pods tiek izbūvēts tādā vietā, ka tas ir pirmais, ko ieraugi, ieejot vannasistabā. Pareizi to būtu izvietot tā, ka gadījumā, ja telpas durvis ir vaļā, ejot garām, tualetes podu nevar redzēt ne no viena leņķa. Ja tas ir iespējams, Čapels iesaka atsevišķā telpā ierīkot izlietni, jo tas ļautu taupīt laiku – kamēr viens izmanto dušu, cits var izmantot izlietni.

Telpa bez logiem


Vannasistaba, kas ir tumša, mitra un ar sliktu gaisa cirkulāciju, ir neomulīga un nepatīkama, tādēļ, ja mājoklī notiek renovācija vai tas tiek tikai vēl būvēts vai kapitāli remontēts, ieteikums ir vannasistabu izvietot telpā ar logiem, lai nodrošinātu svaiga gaisa un gaismas piekļuvi. Ja nav iespējams vannasistabu ierīkot telpā ar logiem vai vēlies jau esošā telpā bez logiem ienest gaismu, lasi, kā to izdarīt, rakstā "Vannasistaba bez logiem: kā telpā ienest gaišumu".

Dušas izvēle


Stikla vai plastmasas duša, kas ir bez dekoratīviem stieņiem vai dušas kabīnes, vannasistabai liek izskatīties lielākai un tīrākai. Turklāt, kā saka dizainers, šāda duša vienmēr ir aktuāla un neiziet no modes, jo atbilst universālajiem dizaina principiem.

Foto: Shutterstock

Pirmajā vietā – funkcionalitāte


Universāls un vienkāršs, bet tajā pašā laikā sarežģīts uzdevums ir veidot vannasistabu ar funkcionālu dizainu, kas efektīvi atbilst visām specifiski dzīvesveidam atbilstošām vajadzībām. Čapels uzsver – protams, svarīgi ir, lai vannasistaba būtu skaista un tajā būtu patīkami atrasties, bet vēl būtiskāk par vizuālo aspektu ir veltīt pūliņus, lai izbūvētu to tādu, lai atbilst mājas iemītnieku individuālajām vajadzībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!