Foto: Shutterstock
Neatkarīgi no tā, vai dzīvojat plašā lauku mājā vai nelielā pilsētas dzīvoklī, nedaudz greznības nāks par labu jebkuram mājoklim. Pat tik nelielas izmaiņas kā jauni aizkari vai sienu gleznojums, dzīvoklim var piešķirt absolūti citu izskatu un līdz ar to atmosfēru.

Lai mājoklis kļūtu greznāks, nebūt nav uzreiz jāplēš nost vecās tapetes un to vietā jālīmē pēc iespējas dārgākas un spīdīgākas tapetes. Greznība nenozīmē pārspīlētu dārdzību, kas robežojas ar bezgaumību. Tamdēļ "House and Garden" dalās ar septiņiem viegli īstenojamiem padomiem, kas mājokli padarīs elegantu un pat nedaudz izsmalcinātāku, vienlaikus neprasot lielus finansiālus ieguldījums. Kā jau bieži tas dzīvē gadās – viss ģeniālais ir vienkāršs.

Aizkari

Jāteic, ka šobrīd populāri ir vispār neizmantot aizkarus. Tā teikt – minimālisms modē! Taču nav jāaizmirst, ka tieši aizkari mājoklim piešķir omulības sajūtu. Bet veiksmīgi izvēlēti aizkari, var mājokli padarīt arī nedaudz greznāku. Izvēloties aizkaru audumu, pirmkārt, jāpievērš uzmanība krāsai. Piemēram, dārgakmeņu krāsas aizkari noteikti izskatīsies eleganti. Tāpat var izvēlēties audumu ar iestrādātiem zelta vai sudraba diegiem, kas tikai nedaudz mirdzēs saules gaismā. Drosmīgākie var izvēlēties aizkarus ar elegantiem izšuvumiem, taču jābūt uzmanīgiem – aizkari jāpieskaņo visai telpai.

Foto: Shutterstock

Paneļi

Paneļi jeb sienas apšuvumi piešķirs mājoklim šiku un vienlaikus kļūs par interesantu interjera akcentu. Turklāt tie var būt dažāda stila – koka, metāla un pat audumu, spīdīgi vai matēti. Paneļiem var būt ārkārtīgi interesantas faktūras un krāsas. Arī spoguļus var izmantot kā paneļus, šādi, starp citu, var arī vizuāli paplašināt mājokli. Izvēle ir plaša, atliek vien izvēlēties piemērotākos savam mājoklim.

Foto: Shutterstock

Interjeram greznību piešķirs arī metāla apdares zelta, sudraba vai bronzas krāsā. Jāpiedomā arī pie fotogrāfiju, gleznu un spoguļu rāmjiem. Gaumīgu šiku var panākt tieši ar detaļu palīdzību.

Sienu faktūra

Ne tikai ar paneļiem var panākt sienu faktūru. Tikpat labi var izvēlēties arī tapetes ar minimālu faktūru. Savukārt tie, kas vēlas eksperimentēt, unikālas faktūras var veidot līdz ar sienu apmetumu. Šādā gadījumā var iegūt patiesi neatkārtojamu interjeru. Faktūras ne vien piešķir nedaudz greznības, bet arī sienas padara ne tik plakanas.

Foto: Shutterstock

Gleznojumi

Murāļi pārņem ne vien pilsētu ielas, bet arī mājokļus. Protams, nav runa par Leonardo da Vinči vai Rembranta gleznojumiem uz sienas. Taču abstrakti gleznojumi, kas pieskaņoti interjeram, vienmēr izskatīsies labi. Saprotams, ka ne visi vēlas liela mēroga gleznojumu, kas aizņem visu sienu. Minimālisma piekritēji var eksperimentēt ar gleznām vai fotogrāfijām, kas ierāmētas greznos rāmjos.

Foto: Shutterstock

Gaismekļi

Jā, gaismekļi ir būtiska interjera sastāvdaļa. Bet, ja ir vēlme pēc kaut kā greznāka, tad var sākt tieši ar lustrām. Kristāla lampas izskatās gan izsmalcināti, gan eleganti. Jārūpējas vien, lai labi izskatās un nekrāj putekļus. Var izvēlēties arī mūsdienīgas lustras no zeltīta vai sudrabota metāla.

Foto: Shutterstock

Baldahīns

Romantiķiem noteikti patiks ideja par baldahīnu. Pārvērst savu guļamistabu par nelielu galmu ir gana drosmīgi, bet kāpēc gan nē, ja jau gribās šiku. Baldahīnam var izvēlēties visdažādākos audumus, sākot no caurspīdīgiem un beidzot ar smagnējiem brokāta audumiem.

Foto: Shutterstock

Marmora imitācija

Protams, kas gan pirmais nāk prātā, ja runā par greznu interjeru?! Marmors! Bet tas nav savienojams ar vārdu ekonomiski, tamdēļ jau sen ir pieejamas dažādas marmora imitācijas, kuras mūsdienās tiek izgatavotas tik augstvērtīgi, ka pat grūti atšķirt no dabīgā materiāla.

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!