Foto: Vida Press

Bijusī tenisiste vietnē "TikTok" publicējusi eksperimentu – skaistumkopšanas padomu, kas esot iedarbīgs, lai arī diezgan biedējošs. Un galvenā tā sastāvdaļa ir mātes piens.

"Vai tas ir dīvaini? Jāatzīst, ka pašas mātes piena lietošana zem acīm ir nostrādājusi!" bijusī tenisiste stāstījusi savā videoklipā, "ārkārtīgi vēlos uzklausīt jūsu domas. Esiet jauki." "Pat nejautājiet kā, bet pirms nedēļas apdedzināju acu zonu," viņa nokaunējusies stāsta. Viņa ir lietojusi retinolu, kas ir lielisks produkts sejas ādas kopšanā, bet vienlaikus, var kairināt ādu un veicināt jutību pret saules stariem. Tieši tā ir arī noticis, un sportistes vēlme tikt pie lieliskas sejas ādas ir beigusies ar apdegumiem.

@serena Ok is this totally weird??? I have to say after a week of using MY breast milk under my eye - it worked! I’m dying to hear your thoughts. Be nice lol 🙈 #momsoftiktok #fyp #foryourpage #serenawilliams #life #beauty #motherhood #momhumour #moms ♬ original sound - Serenawilliams


"Saka, ka mātes piens noder visam, man tas bija palicis pāri, tāpēc pamēģināšu," viņa paziņoja un ar pienā izmērcētu vates tamponu nozieda acu zonu. Šis otrais skaistumkopšanas eksperiments ir bijis veiksmīgāks, apdegums tik tiešām ticis likvidēts.

Viņa nav vienīgā slavenība, kura ir dokumentējusi mātes pienam piemītošās terapeitiskās kvalitātes. Aprīlī par to jūsmoja mūziķe Halsey. "Tas ir antioksidantiem, labajiem taukiem un citām vērtīgām vielām bagāts. Mātes piens paātrina dzīšanas procesus," toreiz žurnālā "Nylon Magazine" viņa mātes pienu lielīja kā "labāko ādas kopšanas līdzekli". Halsey par mammu kļuva 2021. gada jūlijā un jau tad skaidroja, ka sākusi apzinātāk izvēlēties produktus: "Kad mazulis tevi skūpsta un guļ blakus, pārliecinies, kas ir uz tavas sejas!"

Lai cik neprātīga izklausītos piena lietošana ādas kopšanā, jomas profesionāļi nenoliedz tā labās īpašības. Izdevumā "Well and Good" ārste Marisa Garšika ir apstiprinājusi: "Mātes pienam piemīt dabiskas mitrinošas īpašības, kas tiek uzskatītas par ādai labvēlīgām. Daži no ieguvumiem ir mitrinošas un antioksidanta īpašības. Laurīnskābe, mātes piena galvenā sastāvdaļa, ir pazīstama ar savām antibakteriālajām īpašībām, kas palīdz nomierināt ādu." Viņa piebilst, ka šī sastāvdaļa ir īpaši noderīga sausai, pēc mitruma izslāpušai ādai.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!