Foto: Wellingtonairport/Instagram

Pateicoties Velingtonas starptautiskās lidostas (Jaunzēlandē) „Instagram“ kontam sekotāji uzzinājuši par zilā pingvīna mazulīti, ko „Air Chathams“ pilots pamanījis uz lidostas skrejceļa tieši pirms pacelšanās 12. janvāra pēcpusdienā. Kā zināms – pingvīni neprot lidot! Tieši tāpēc lidostas darbinieki steidzās glābt vienīgo putnu uz lidlauka bez aerodinamiskiem spārniem.

„Atrasts uz skrejceļa: ļoti neparasts mazais ciemiņš!“ – vēsta ieraksts pie fotogrāfiju karuseļa, kurā bija redzams sešas nedēļas vecais noklīdušais pingvīns.

„Pilots un pasažieri pacietīgi gaidīja, kamēr Velingtonas lidostas darbinieki izsteidzās ārā, lai palīdzētu mazajam lidostas skrejceļa apmeklētājam nonākt drošībā,“ vēstījums turpinājās.

Lidostas darbinieki noklīdušo dzīvnieku ietina segā un nogādāja Velingtonas zoodārzā, lai viņš tur saņemtu veterināro aprūpi. Tur tika konstatēts, ka „pacients“ ir vien sešas nedēļas vecs un tikai nesen aizbēdzis no saviem sugas brāļiem. Viņš bijis izsalcis.

Saskaņā ar lidostas savvaļas dzīvnieku virsnieka Džeka Hovarta teikto sensori reģistrēja 50 grādu temperatūru uz skrejceļa. Paziņojumā viņš norādīja, ka pingvīns bija ne visai labvēlīgā noskaņojumā un neizskatījās pārāk laimīgs.

„Mēs nebijām pārliecināti, cik ilgi viņš ir bijis pakļauts saules stariem bez jebkāda patvēruma, tāpēc nolēmām, ka vislabāk būtu viņu aizvest uz veterināro klīniku, jo viņi jau agrāk mums ir palīdzējuši ar citu savvaļas dzīvnieku atveseļošanu. Klīnikā putnu ar prieku uzņēma, lai atvēsinātu un uzraudzītu, vai nerodas kādas turpmākas problēmas,“ saka dzīvnieku glābējs. Viņš lēš, ka visdrīzāk – pingvīns uz skrejceļu ticis, izlienot cauri žogam.

Velingtonas zoodārzs „Instagram“ ievietojis arī video, kurā redzams, kā par pingvīnu tā pagaidu jaunajā mājā aprūpē kāds no darbiniekiem.

Zilie pingvīni, kas ir pasaulē mazākie šīs sugas pārstāvji, ikdienā nav sauszemes iemītnieki. Lielāko daļu nomoda laika viņi pavada ūdenī, mielojoties ar zivīm, kalmāriem un citiem ūdens gardumiem. Putni rītausmā pamet savas piekrastes kolonijas un atgriežas krēslā. Zilie pingvīni dzīvo tikai Jaunzēlandē un Austrālijā.

Velingtonas zooloģiskā dārza pārstāvis papildina, sakot, ka šie konkrētie pingvīni ligzdo netālu esošajā līcī, iecienītā sērfošanas pludmalē, un lidostas negaidītais apmeklētājs, iespējams, vienkārši apmaldījies ceļā uz mājām.

Pingvīnam veiktas pilnas veselības pārbaudes, tostarp rentgens un asins analīzes. Veterinārārsti putnam piemēroja svara palielināšanas diētu. Veterinārārstu grupa cer, ka pingvīns atgriezīsies savvaļā pēc pāris nedēļām.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!