Foto: REUTERS/Scanpix/LETA

Latvijas Valsts prezidenta ieraksts vietnē "X" – atbilde Īlonam Maskam viņa izglītošanas nolūkos – kļuvis par Rinkēviča visu laiku populārāko tvītu. Mūsu prezidents ietekmīgajam biznesmenim paskaidroja, ka "NATO tika izveidots, pastāv un pastāvēs Krievijas un citu ienaidnieku dēļ." Masks, iespējams, vēl maldījās idejās par to, kāpēc pastāv NATO.

Miljardieris Īlons Masks ierakstā sev piederošajā vietnē paudis neizpratni, kādēļ vispār NATO turpina pastāvēt, ja reiz tā “ienaidnieks” un pastāvēšanas iemesli vairs nav aktualitāte.

Taču ne tikai Rinkēvičs metās skaidrot Maskam iemeslus NATO pastāvēšanai , arī citi “X” lietotāji ironiski par to iesmēja vai pauda savas dusmas. Kāds sarkastiski raksta: "Jā, tas ir dīvaini, kādēļ valstis ap Krieviju brīvprātīgi iestājušās NATO..." Citi norāda uz acīmredzamu Krievijas iebrukumu Ukrainā, bet vēl kāds apšauba ASV atbalstu NATO un Eiropai.

Cilvēki Rinkēviča ieraksta komentāros strīdas, kuram tad ir taisnība. Kāds saka, ka pēc Aukstā kara beigām aliansei nav nekāda iemesla pastāvēt, jo NATO mērķis esot "turēt amerikāņus iekšā, vāciešus pie zemes un krievus tālāk”, kas vairs neesot mūsdienām atbilstoši.

Citi pauž prieku, ka pats Latvijas prezidents izglīto Masku, kurš agrāk tika uzskatīts par sevišķi gudru vīru. Tomēr pastāv arī viedoklis, ka Masks patiesībā ļoti labi visu saprot, bet apzināti veicina Kremļa naratīvu propagandu. Jāpiebilst, ka izvērsts skaidrojums, vai NATO pastāvēšanas pamats tiešām zudis reizē ar Varšavas paktu, lasāms šajā rakstā.

Rinkēviča atbilde Maskam kļuvusi par viņa visu laiku populārāko ierakstu, apstiprina "Delfi" sociālo tīklu satura redaktore Dita Liepiņa. To redzējuši ap diviem miljoniem cilvēku visā pasaulē, tam ir 2600 retvītu un 19 tūkstoši sirsniņu.

Tiesa, šis tomēr nav kļuvis par Rinkēviča vismīlētāko tvītu. 4200 tūkstoši retvītu, ap 220 atbilžu un 22 tūkstoši sirsniņu jeb "like" – tāds auditorijas sasniegums bijis prezidenta aizpērn 10. martā veiktajam ierakstam par to, ka Krievijas vēstniecība turpmāk strādās Ukrainas neatkarības ielā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!